Aziz Mahmud Hudayi Vakfı Yonetim Kurulu Başkanı Ahmed Topbaş ve Yonetim Kurulu Başkan Yrd. Abdullah Sert Beyfendiler tarafından, Muhterem Osman Nûri Topbaş Hocaefendi'nin ozel alanlarına dair resim ve video paylaşımları hakkında bir duyuru kaleme alındı. Duyurunun tam meti şu şekilde...
"HudÂyî Gonullulerinin, Kıymetli Kardeşlerimizin Dikkatine!
Son zamanlarda, sosyal medyada Muhterem Osman Nûri Topbaş Hocaefendi ’nin ozel anları ve ozel goruşmeleriyle ilgili, hicbir ulvî hedefi olmayan resim ve video paylaşımları yapılmaktadır. Hocamızın bu hususta 26 Mayıs 2014 tarihinde yayınladıkları ikaz ve reddiyesini hatırlayarak bu gibi paylaşımların onune gecmeye calışmak, tum kardeşlerimizin hassasiyeti hÂline gelmelidir.
Unutulmamalıdır ki, zaten ilÂhi muşÃ‚hedenin altında olduğumuzun idraki icinde bulunan biz HudÂyî gonulluleri, zaten her gorduğunu fotoğraflama ve sosyal medyada yayma gibi sorumsuz davranışlardan uzak durmalı ve cevresini de bu gibi boş işlerden uzak tutmanın gayreti icinde olmalıdır.
Ancak ulvî bir gÂyeyle hizmet, şefkat ve tebliğe dÂvet eden; sohbet ve ukbÂya ait mesajlar ihtiv eden resim ve videoları paylaşırsak, sosyal medyayı olması gerektiği gibi kullanmış olur ve bulunduğumuz platformları bir rahmet meclisine cevirebiliriz. Aksi takdirde modaya uyarak unlu isimler veya ozel hÂllerle ilgi yapılan paylaşımlar; hicbir mÂnevî gÂyeye hizmet etmediği gibi, yanlış yerlerde ve yanlış şekillerde kullanılarak hoş olmayan neticelere de dÂvetiye cıkaracaktır.
Bu sebeple, HudÂyî gonulluleri olarak bizler; misyonumuza uygun bir firasetle davranıp, Muhterem Hocamızın sohbet ve nasihatleri dışındaki ozel resim ve videolarını, iyi niyetle ve muhabbetle dahî olsa paylaşmamalı, paylaşıldığına şÃ‚hit olduğumuzda da kaldırılmasına vesile olmalıyız.
CenÂb-ı Allah bizleri, girdiğimiz her ortamda hayırlara anahtar, şerlere kilit eylesin.
SelÂm ve muhabbetlerimizle"
Ahmed Topbaş
Yonetim Kurulu Başkanı
Azîz Mahmûd HudÂyî Vakfı
Abdullah Sert
Yonetim Kurulu Başkan Yrd.
Azîz Mahmûd HudÂyî Vakfı
İslam ve İhsan