Unlu tuğra ve tezhip sanatcısı Rabia Koraltan, uzun zamandır beklenen ‘Ah Mine ’l-Aşk ’ isimli koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sundu.Mehmet Lutfi Şen ’in kuratorluğunu ustlendiği ‘Ah Mine ’l-Aşk ’ sergisinde, Rabia Koraltan ’a ait el emeği tuğra ve tezhip eserleri sergilendi. Dolmabahce Muzesi Sanat Galerisi ’nde duzenlenen sergiye Rabia Koraltan hayranları ve sanatseverler katıldı.

10 yılı aşkın suredir tezhiple ilgilenen, daha oncesinde de bircok Osmanlı padişahının tuğrasını kağıda doken Koraltan, sergi acılışı sonrası yaptığı acıklamada tuğralardan sonra tezhip sanatına merak saldığını ifade etti. Serginin konusunun ‘Ah Mine ’l Aşk ’ olduğunu soyleyen Koraltan, 41 tane tezhip ve 17 tane tuğra ile sergiye katıldığını ifade etti.

TEZHİPLE NASIL TANIŞTI?

Tezhip sanatıyla 10 yıl once tuğra eserlerini yaparken tanıştığını soyleyen Koraltan, o gunden beri calışmalarını surdurduğunu belirtti.

Koraltan, “Cunku ben daha onceden tuğralarla ilgili sergiler acmıştım. Daha sonra da tezhip sanatına gonul verdim. Ve 10 seneden beri calışıyorum ve bu eserler meydana cıktı. Onları da beğeniye sunmak istedim. Sevdiğim icin bu sanatı yapıyorum. Tezhibi seviyorum. Tuğraları yaparken orada tanıştım zaten ilk olarak bu sanatla ve hayat hikÂyelerini de okuduğum zaman (padişahların) cok etkilendim. Sonradan da tezhibe dondum. Yani Turk susleme sanatlarına değer versinler, yani Osmanlı sanatları gercekten cok muhteşem. Onlara değer vermelerini isterim. Kurslara gidip ilerletmelerini isterim tabi ki” diye konuştu.

Sergilenen sanat eserlerinde cok buyuk emek olduğunu soyleyen Nihat Boke isimli sanatsever, “Buyuk emek var. Her şeyden once cok buyuk emek var. Son zamanlarda cok ilgi gostermediğimiz bir dal. Hatta unutulmaya yuz tutmuş sanatlardan biri. Gercekten cok etkilendim” dedi.

Serginin 18 Ekim ’e kadar ziyarete acık olacak.
İslam ve İhsan