Kocaeli'de gorevli imam Fatih Yılmaz, kuş gozlemciliği ve hayvanları koruma adına yaptığı projelerle takdir topluyor.Kandıra ilcesindeki Kabaklar Camisi'nde imamlık yapan ve ilgi duyduğu fotoğrafcılık dolayısıyla 2 yıl once kuş gozlemciliğine de başlayan Yılmaz, yaklaşık 150 kuş turunu fotoğrafladı.
Cektiği 3 doğa fotoğrafıyla ulusal bazda odul kazanan Yılmaz, sokak hayvanlarına destek amacıyla kısa film cekerek sosyal medya hesaplarından paylaştı.
Yılmaz'ın, "Zeytin" adını verdiği kediye caminin kapılarını acması, Kur'an-ı Kerim okurken dahi ona şefkat gostermesi, gorenlerin dikkatini cekiyor.
Zehirli yılana benzeyen "oluklu kertenkele"nin ciftciler tarafından oldurulmesi uzerine bilgilendirici afiş hazırlayan Yılmaz, doğa ve hayvanlar konusunda farkındalık oluşturmayı amaclıyor.
"Fotoğraf benim icin tefekkur aracı" İmam Fatih Yılmaz, 10 yıldır fotoğrafa ilgisinin olduğunu, daha cok doğa fotoğrafları cektiğini soyledi.
Son birkac yıldır kuş gozlemciliğine de yoneldiğini anlatan Yılmaz, "Kuş gozlemleri yaptım. Kuşları tanımaya başladım. Yaklaşık 150 kuş turunu fotoğrafladım. İzin gunlerinde İzmit Korfezi'ndeki sulak alana gidiyorum. Orada kamuflaja yatarak, 2-3 saat icerisinde kuşları gozlemliyorum ve fotoğraflıyorum. Sabah namazından sonra 2-3 saat icerisinde cekmeye calışıyorum." diye konuştu.
Yılmaz, Bursa'da bir fırıncının sokak hayvanlarına ekmek verdiğini, bunun kısa filmini cekerek insanlarda farkındalık oluşturmak isteğini kaydetti.
Kedisi Zeytin'in kendisini camide yalnız bırakmadığını, her zaman yanında olduğunu dile getiren Yılmaz, cemaatin de Zeytin'e ilgi gosterdiğini aktardı.
Yılmaz, fotoğraf cekmenin kendisi icin tefekkur aracı olduğuna işaret ederek, "Doğadaki ayrıntıları fark ettikce Allah'a olan hayranlığım katbekat artıyor." dedi.
İnsanların da bunun farkında olmasını sağlamak istediğini vurgulayan Yılmaz, şoyle konuştu:
"Onların Allah'ı anmalarına vesile olmak benim icin cok onemli. Yani bir kuşun kilometrelerce hic durmadan yiyip icmeden uctuğunu oğrenen insanlar, daha cok tefekkur ediyor. Rabbimiz, Mulk suresinde; 'Ustlerinde kanatlarını aca kapaya ucan kuşları gormediler mi? Onları Rahman'dan başkası havada tutamaz.' buyuruyor. Bu ayeti kerimeyi okuduktan sonra, kıyı camur culluğunun 12 bin kilometre hic durmadan, yemek yemeden uctuğunu duymak, Allah'ı anmaya vesiledir aslında. Bizler icin yeryuzundeki her şey tefekkur aracıdır."
Yaptıklarının genclere ornek olacağını duşunduğu belirten Yılmaz, "Benim yaptığım farklı işler onların ilgisini cekiyor." ifadesini kullandı.
İslam ve İhsan