Şanlıurfa'nın Harran ilcesinde yaşayan Suriyeli Ahmet el-Ali, ulkesinde bırakamadığı 2 devesi sayesinde para kazanıyor.

İc savaştan once Suriye'nin Halep kentinde yaşayan Suriyeli Ahmet el-Ali, Esed guclerinin saldırıları nedeniyle ailesiyle 2 yıl once Turkiye'ye sığındı. Daha sonra Harran ilcesine yerleşen Suriyeli sığınmacı, beraberinde develerini de getirdi.

Konik kubbeli evleri ve farklı mimarisiyle one cıkan ilceyi ziyaret eden turistleri develeriyle gezdiren Ahmet el-Ali, bu sayede kazandığı parayla ailesinin ve kendisinin ihtiyaclarını karşılıyor.

30 DK BİNDİRİP 10 TL KAZANIYOR

Ali, Suriye'de develerin cok kıymetli hayvanlar olduğunu belirterek, eskiden kendilerinin de cok sayıda hayvana sahip olduklarını soyledi.

Develerinin kendisi icin buyuk anlam taşıdığını vurgulayan Ahmet el-Ali, "Yavruluktan itibaren onlarla ilgilendim ve bunun icin orada bırakmaya gonlum razı olmadı. Buraya geldiğimizde yakınlarımız onların sayesinde para kazanabileceğimi soyledi. Baktım ki turistler de ilgi gosteriyor, ben de bu işi yapmaya karar verdim. Ama kimsenin onlara kotu davranmasına izin vermiyorum. Turistleri 30 dakika bindirip, karşılığında 10 lira kazanıyorum" dedi.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan