Lider Eğitim Genclik Gelişim Merkezleri 2015-2016 eğitim-oğretim doneminde 8-15 yaş arası erkek oğrencilere yonelik birbirinden farklı eğitici, oğretici ve eğlenceli eğitim programlarıyla genclere kapılarını acıyor.

İstanbul ’da Anadolu yakasında bulunan Lider Eğitim Genclik Gelişim Merkezleri ’nde değerler eğitimi, akademi, kulup ve atolye calışmaları ile dort farklı alanda genclere yonelik eğitimler gercekleştiriliyor.

GENCLİK MERKEZLERİNDEKİ 4 FARKLI EĞİTİM

Değerler Eğitimi: Bu programdaki derslerde, Kur ’an ’ı Kerim, temel dini bilgiler, ÂdÂb-ı muaşeret ve karakter eğitimi yapılıyorAkademi Calışmaları: Oğrencilere Arapca, Fen Bilgisi, Turkce, Matematik, İngilizce eğitimi veriliyor.Kulup Calışmaları: Oğrenciler izcilik, futbol, robotik, astronomi, yuzme, tekvando gibi spor dallarının yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine katılıyor.Atolye Calışmaları: Bu calışmada fen deneyleri, okuma-yaşam becerileri, geleneksel el sanatları, zeka oyunları ile genclerin kendilerini geliştirmeleri sağlanıyor.

Genclik merkezlerinde eğitim almak isteyen genclere yonelik ise 3 farklı eğitim modeli sunularak, kendi eğitim paketini oluşturma imkanı sunuluyor.

SECMELİ EĞİTİM PROGRAMI
Değerler Eğitimi Programı (Kur ’Ân-ı Kerîm, Temel Dînî Bilgiler, Karakter Eğitimi) ile sabit olmak uzere istenen ders, kulup ve atolyenin secilebildiği programdan oluşuyor.AKADEMİ PROGRAMI
Değerler Eğitimi Programı (Kur ’Ân-ı Kerîm, Temel Dînî Bilgiler, Karakter Eğitimi) ile sabit olmak uzere imam hatipler icin İrfan Akademi, diğer okullar icin Genclik Akademisi adıyla uygulanan paket eğitim programları yapılıyor. Dersler paket program olarak yapılırken atolye ve kulupler secmeli yapılıyor.PROJE SINIFLARI
İrfan Akademi ve Genclik Akademisi programlarından secilen oğrencilerle oluşturulan ozel sınıflarda yapılan eğitim programıdır. Bu sınıflarda Akademi programları biraz daha yoğunlaştırılarak ve kamplarla desteklenerek yapılır.

İRFAN AKADEMİ

Genclik Gelişim Merkezleri İmam-Hatipli oğrencilere yonelik olarak İrfan Akademi programını duzenliyor. İrfan Akademi programında eğitim programına ilaveten Arapca eğitimi yer alıyor.

OĞRENCİ KOCLUĞU

Genclik Gelişim Merkezleri genclerin eğitim suresince moral ve motivasyonlarını onemseyerek, onlara psikolojik danışmanlık ve rehberlik, dikkat eksikliğine yonelik cozumler uretiyor ve oğrenci kocluğu hizmeti de veriyor.

LİDER EĞİTİM GENCLİK GELİŞİM MERKEZLERİ VE İRTİBAT TELEFONLARI

Sultantepe Genclik Gelişim Merkezi: 0216 342 94 01 (Uskudar)
Umraniye Genclik Gelişim Merkezi: 0216 632 01 38
Samandıra Genclik Gelişim Merkezi: 0507 868 52 02
Dudullu Genclik Gelişim Merkezi: 0216 614 03 51 (Umraniye)
Yavuzturk Genclik Gelişim Merkezi: 0216 344 49 93 (Uskudar)
Orhangazi Genclik Gelişim Merkezi: 0216 487 15 25 (Sultanbeyli)
Kaynarca Genclik Gelişim Merkezi: 0216 397 05 39 (Pendik)
Abdurahmangazi Genclik Gelişim Merkezi: 0533 167 70 52 (Sultanbeyli)
Ayrıntılı Bilgi: www.lider.org.tr
İslam ve İhsan