Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin, 2023-2024 eðitim öðretim yýlý mesleki çalýþma döneminin baþlamasý dolayýsýylaEðitim Biliþim Aðý (EBA) canlý yayýnýnda öðretmenlere hitap etti. Yeni eðitim öðretim yýlýnýn velilere, öðretmenlere ve öðrencilere hayýrlý olmasýný dileyen Tekin, yeni dönemhazýrlýklarý ve afet bölgesinde alýnan tedbirler hakkýnda bilgi verdi.Yaz aylarýnda mevzuatdüzenlemeleriyle ilgili uzun mesaiharcadýklarýný dile getiren Tekin, "Bunlardan bir kýsmý yayýmlandý. Bir kýsmý yakýn bir zamanda yayýmlanacak. Sahada karþý karþýya bulunduðumuzöðretmen, idareci arkadaþlarýmýzýn çözülmesini arzu ettikleri, bunlarýn mevzuatla düzenlenmesini arzu ettikleri hususlarý düzeltmeye çalýþtýk. Önümüzdeki günlerde de baþta Ortaöðretim Yönetmeliði olmak üzere temel eðitim, hayat boyu öðrenme ve ölçme deðerlendirmeyle ilgili yönetmelik hazýrlýklarýmýz da tamamlandý. Bu hafta içerisinde bunlardan bir kýsmý yayýmlanmýþ olacak ve yeni eðitim öðretim yýlýyla ilgili mevzuattan kaynaklanan sýkýntýlar, öðretmen arkadaþlarýmýzýn sýnýflarda, okullarda yaþadýðý sýkýntýlarý çözmüþ olacaðýz"diye konuþtu.

Ýlginizi Çekebilir'CEP TELEFONU ÝLE ÝLGÝLÝ DÜZENLEMEMÝZÝ YAPTIK'

Velilerin, okul içerisinde öðretmenlerle yalnýzca randevu takvimi içerisinde görüþebileceðini aktaran Tekin,"Ayný þekilde öðretmen arkadaþlarýmýzý rahatsýz edendisiplin uygulamalarý anlamýnda, özel hayatýn gizliliði anlamýnda karþý karþýya kaldýklarý problemleri çözmeleri için cep telefonlarýyla ilgili düzenlemelerimizi yaptýk. Hem öðretmen arkadaþlarýmýzýn rahatsýzlýðýný gördük hem de eðitim öðretim sürecinin saðlýklý yürümesi açýsýndan sýkýntýya sebebiyet verdiðini gördük. Ýnþallah yeni eðitim öðretim yýlýnda öðrencilerimizin sýnýflarda cep telefonu kullanmalarýný engelledik. Öðretmen arkadaþlarýmýzdan istirhamým; öðrenciler nezdinde cep telefonlarýný zorunlu olmadýkça derslerle kullanmazlarsa mutlu olacaðýz" dedi.

'GEREKÇELÝ KARARI BEKLÝYORUZ'

Öðretmenlik Meslek Kanunuile ilgili sürecin gündemlerindeolduðunu aktaran Tekin, "Anayasa Mahkemesi (AYM)tarafýndan bazý maddeleri iptal edildi. Þu anda bu konuda alacaðýmýz tedbirler açýsýndan AYM'nin gerekçeli kararýný bekliyoruz. Gerekçeli karar geldikten sonrabu konudaki tedbirlerimizi, eðer bir yasalaþma süreci gerekiyorsa yasalaþma süreci açýsýndan gerekmiyorsa bizim mevzuatýmýz açýsýndan süreci deðerlendireceðiz.Bu konuda da öðretmen arkadaþlarýmýzýn beklentilerini karþýlamýþ olacaðýz" diye konuþtu.

Tekin, okul bahçelerinde çocuklarýn dijital baðýmlýlýktan uzaklaþacaðý bir ortam tasarlanmasýný istediðini belirterek, madde baðýmlýlýðýna karþý da hassas olunmasý gerektiðini vurguladý. Tekin, "Bu konudaki duyumlarýnýzý vakit geçirmeden ilgili kurumlarla paylaþmanýzý sizlerden rica ediyorum. Milli Eðitim Bakanlýðý olarak bir ekip ruhu içerisinde hareket ederek, istiþare kültürüne dayalý olarak herkesi dinleyerek, en doðru kararlarý almaya çalýþan bir ekip olarak çalýþmak istiyoruz"dedi.

Yeni eðitim yýlý ‘cep’siz baþlýyor