İstanbul Pendik ’te hizmet veren Turkiye ’nin onde gelen imam hatip liselerinden Pendik Omer Cam Anadolu İmam Hatip Lisesi yaptığı calışmalarla dikkat cekiyor.Anadolu yakasının yukselen yıldızı olan Omer Cam Anadolu İmam Hatip Lisesi, bir proje okulu ve her gecen gun cıtasını yukseltiyor. Okul son donemde akademik, sosyal, kulturel, sportif ve sanat alanlarında yaptığı faaliyetler ve aldığı ceşitli derecelerle adında sıkca soz ettiriyor.

Okul Yonetimi yaptığı akademik, mesleki, sosyal, kulturel, sportif vb. calışma ve etkinliklerle, oğrencilere nitelikli bir eğitim ortamı sunuyor. Oğrencilerin kadim medeniyetimizin temel değerleri ile donanmış; İmam Hatip oğretisini benimsemiş, kimlikli, kişilikli, karakterli bireyler, oncu nesiller olarak yetişmelerine imkÂn hazırlanıyor. Oğrencilerin mezuniyetlerinden sonra Turkiye ’nin belli başlı universitelerine yerleşmelerini temel misyonlardan birisi olarak kabul ediliyor.

ARAPCA HAZIRLIKLI PROJE OKULU

Omer Cam ’da cift dilli eğitim veriliyor. Proje okulu olan okulda Arapca hazırlık sınıfında birinci yabancı dil Arapca, İkinci yabancı dil İngilizce yoğun olarak okutuluyor.

Arapca dersleri anadili Arapca olan hocalar eşliğinde %100 aracı dilsiz eğitim şeklinde veriliyor. Dil eğitimi icin yurtdışına goturulen oğrenciler Arapcayı ileri derecede, İngilizceyi de gunluk dilde kullanacak kadar oğreniyorlar.

OĞRENCİLERE COK OZEL İMKÂNLAR

Okulda oğrencileri geleceğe hazırlayacak bircok imkÂn bulunmakta; okul pansiyonu, isteyen oğrencilere hizmet veriyor. Fitness ve gureş salonlarının da bulunduğu kapalı spor salonunda oğrenciler dokuz farklı dalda spor yapıyorlar. Okul spor musabakalarında aldığı derecelerle dikkat cekiyor.

Bilimsel, kulturel ve sosyal projeler ile oğrencilerin akademik sosyal başarılarına katkı sunuluyor. Oğrencilere kitap okumayı sevdiren, medeniyetimizi tanıtan, toplum karşısında soz soyleyebilme ve sunum yapabilme becerileri kazandıran projeler yurutuluyor.

Duzenlenen bilgi, kultur ve mesleki alan yarışmaları neticesinde, dereceye giren oğrencilere Umre odulu başta olmak uzere ceşitli oduller veriliyor. 2016 yılında 30 oğrenci umre ile odullendirildi. Yapılan bilinc seminerleri, adab-ı muaşeret dersleri, hadis sohbetleri vb. etkinlikler ile oğrencilerin ruhi bakımdan gelişmelerine imkÂn hazırlanıyor.

OĞRENCİLERE CEŞİTLİ KAMPLAR DUZENLENİYOR

Ulkemizin onemli yazar ve akademisyenleri ile buluşmaların duzenlendiği okulda oğrenciler aynı zamanda tiyatro, konser vb. etkinliklere katılıyorlar.

Payitaht gezileri, yedi bolge Anadolu gezileri, ecdadın izinde Balkan gezileri ve yurt dışı gezileri ile tarihi, milli ve manevi mirasımız genclere tanıtılıyor. Oğrencilere şehir dışında akademik, kulturel, sportif ve mesleki amaclı ceşitli kamplar duzenleniyor.

Butun oğrencilere, uzman hocalardan Kur ’an-ı Kerim ’i guzel okuma, gonullu oğrencilere de Hafızlık eğitimi veriliyor. Okul-Aile Birliği hafızlığını okulda tamamlayan oğrencilere sonraki eğitim hayatları boyunca ceşitli imkÂnlar sunuyor. Bunyede bulunan mehter takımı, ilahi korosu, hat kursu, tezhip kursu vb. etkinlikler ile oğrencilerin sanat becerileri geliştiriliyor.

OĞRENCİLERİN CIKARDIĞI DERGİ VE GAZETELER DİKKAT CEKİYOR

Oğrencilerin okuma-yazma becerilerini geliştirmek icin yazı atolyeleri duzenleniyor. Cıkarılan edebiyat dergisi, tarih dergisi, Arapca dergi, dini dergi, coğrafya gazetesi, değerler eğitimi dergisi, okul bulteni vb. yayın calışmaları ile oğrenciler yazmaya ve okumaya teşvik ediliyor. Okuldaki dergilik koşesinde oğrenciler ceşitli aylık dergileri guncel olarak takip edebiliyorlar.

Oğrencilerin kaliteli bir universiteye yerleşebilmesi icin destekleme kursları duzenleniyor.

Okul, deniz manzaralı geniş bahcesi, zengin kutuphanesi, modern Arapca dinleme salonu, konferans salonu, mescidi, laboratuvarları ve daha bircok imkÂnı ile yeni oğrencilerini bekliyor.

Oğrenci merkezli bir eğitim anlayışının hakim olduğu okulda “oğrencilerimizle beraber geleceği inşa ediyoruz” sloganı kullanılıyor.

Okul idarecileri ve oğretmenleri “Onde ve oncu genclik icin her gun daha ileriye…” dusturu ile hareket ediyorlar.

Ayrıntılı bilgi icin:

www.omercamaihl.meb.k12.tr

www.facebook.com/omercamaihl

twitter.com/PendikOmerCam
İslam ve İhsan