Varto Kaymakamlığınca acılan sosyal market, ihtiyac sahiplerinin gıdadan mobilyaya ceşitli gereksinimlerini karşılıyor.
Muş'un Varto ilcesinde Kaymakamlıkca acılan sosyal market, ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşların ihtiyaclarını karşılıyor.
Gıdadan mobilyaya, ceyizlik eşyadan beyaz eşyaya kadar geniş urun yelpazesine sahip sosyal markete giden vatandaşlar, para odemeden ihtiyaclarını temin edebiliyor.
Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Cetin, yaptığı acıklamada, belirlenen vatandaşların sosyal marketten ihtiyaclarını karşılayacağını aktaran Cetin, ozellikle oğrencilerin elbise ve ayakkabılarının yetersiz olmasının bu marketin acılmasına vesile olduğunu anlattı.
SEC, BEĞEN, AL
Bazen ailelere verdikleri paranın yerine ulaşamadığına veya ailenin parayı farklı ihtiyacları icin kullandığına dikkati ceken Cetin, şoyle devam etti:
"İhtiyac sahibi aileler gelsin, istediği elbiseyi, ihtiyac duyduğu malzemeyi, alışveriş yapar gibi secsin istedik. Bu projeye, adının acıklanmasını istemeyen Turkiye'nin buyuk bir firması ile Deniz Feneri Derneği'nin ciddi yardımı oldu. Şu anda mağazamızda 30 bin parca giysimiz var ve hepsi de kaliteli. Maddi durumu yetersiz vatandaşlara, sosyal markete gelmeleri halinde alışveriş ceki verilecek. Vatandaş urunlerin uzerindeki etikete gore alışverişini yapacak. Aile sadece cocuğu icin değil tum aile bireyleri icin alışveriş yapabilecek. En guzeliyse bu yardım kolilerindeki gibi olmayacak. Kişi gelecek sevdiği renklerde ve olculerde istediğini alabilecek."
Projenin surekliliği olduğunu ifade eden Cetin, Muş'ta bile bu kadar geniş, buyuk deposu olan ve her ceşit malzemenin olduğu bir mağaza bulunmadığını anlattı. Cetin, şunları kaydetti:
"Mağazamızda sadece giyim değil mobilya, ceyizlik urun, halı, kısmen beyaz eşyalarımız var. Ozelikle ceyizlik urunleri, tespit ettiğimiz yetim cocuklarımıza vereceğiz. En guzel tarafıysa yardım alanlar teşhir olmayacak. Kişi utana sıkıla bu markete gelmeyecek. İstediğini giyecek ve alıp gidecek."
Kaynak: TRT Haber
İslam ve İhsan