Hûd Suresi 94. ayeti ne anlatıyor? Hûd Suresi 94. ayetinin meali, Arapcası, anlamı ve tefsiri...Hûd Suresi 94. Ayetinin Arapcası:وَلَمَّا جَٓاءَ اَمْرُنَا نَجَّيْنَا شُعَيْبًا وَالَّذ۪ينَ اٰمَنُوا مَعَهُ بِرَحْمَةٍ مِنَّا وَاَخَذَتِ الَّذ۪ينَ ظَلَمُوا الصَّيْحَةُ فَاَصْبَحُوا ف۪ي دِيَارِهِمْ جَاثِم۪ينَۙ
Hûd Suresi 94. Ayetinin Meali (Anlamı):NihÂyet helÂk emrimiz gelince, Şuayb ’ı ve beraberindeki mu ’minleri tarafımızdan bir rahmetle kurtardık. Zulmedenleri ise o korkunc ses yakaladı da, hicbir kurtuluş zaman ve imkÂnı bulamadan oldukları yerde yuzustu yığılıp kaldılar.
Hûd Suresi 94. Ayetinin Tefsiri:NihÂyet ilÂhî azap gelip cattı. Medyen halkı muthiş bir cığlık ile zelzeleye yakalandılar. Cunku A‘rÂf sûresi 91. Âyette “onları zelzele yakaladı” buyrulmaktadır. Demek ki Medyen halkı da, Semûd kavmi gibi korkunc bir ses ve zelzele ile helak edilmişlerdir. CenÂb-ı Hak, Hz. Şuayb ve ona iman edenleri ise rahmetiyle kurtarmıştır.
Şuayb (a.s.), kavmiyle guzel konuştuğu, onlara son derece guzel cevaplar verdiği icin “Hatîbu ’l-EnbiyÂ: Peygamberlerin Hatîbi” unvanıyla meşhur olmuştur. Cok ağlardı. O derecede ki nihÂyet gozlerini kaybetti. Fakat Allah daha sonra gozlerini geri verip şoyle buyurdu:
“- Bu ağlama cennete duyduğun şevkten mi yoksa cehennemden korktuğundan mı ileri geliyor?”
Şuayb şoyle dedi:
“- Rabbim, sen biliyorsun ki ne cennet arzusuyla ne de cehennem korkusuyla ağlıyorum. Seni sevdiğime tum kalbimle inanıyorum. Sana nazar ettiğim zaman bana ne yapıp yapmayacağına hic aldırmam.”
Bunun uzerine Allah TeÂl ona şoyle vahyetti:
“- Ey Şuayb! O halde, bana kavuşmak sana helÂl olsun. Ey Şuayb, bu hÂlin sebebiyle kelimim Mûs b. İmrÂn ’ı sana hizmetci kılıyorum.” (Bursevî, Rûhu ’l-BeyÂn, IV, 235)
Medyen halkının helÂkinden sonra aradan yıllar gecti. Zamanla inkÂrcılık yeniden ortaya cıktı. İşte insanlık tarihinin bir başka ibret verici sayfası:
Hûd Suresi tefsiri icin tıklayınız...
Kaynak: Omer Celik Tefsiri
Hûd Suresi 94. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler icin tıklayınız...
İslam ve İhsan