Allah hangi kullarını sever? İşte Allah ’ın ve goktekilerin sevdiği kimseler...CenÂb-ı Hak buyuruyor:
“(Resûlum) De ki: Eğer Allah ’ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve gunahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir.” (Âl-i İmrÂn, 31)
Resûlullah (s.a.v.) buyurdular:
“Allah, takv sahibi, gonul zengini ve kendisini ibadete vererek şan ve şohretten uzak duran, nefsinin ıslÂhı ile meşgul olan kulunu sever.” (Muslim, Zuhd, 11)
ALLAH ’IN SEVDİĞİ KUL Allah TeÂl tarafından sevilmek, dinimizin bizi ulaştırmak istediği en yuce hedeftir. Her hedefe ulaşmanın yolları olduğu gibi bu buyuk sonuca erebilmek icin yapılması gerekli işler ve takib edilmesi luzumlu izler de vardır.
Resûlullah (s.a.v.), Allah TeÂl şoyle buyurmuştur dedi:
“Her kim bir dostuma duşmanlık ederse, ben ona karşı harb ilÂn ederim. Kulum, kendisine emrettiğim farzlardan, bence daha sevimli herhangi bir şeyle bana yakınlık sağlayamaz. Kulum bana (farzlara ilÂveten işlediği) nÂfile ibadetlerle durmadan yaklaşır; nihÂyet ben onu severim. Kulumu sevince de (Âdeta) ben onun işiten kulağı, goren gozu, tutan eli ve yuruyen ayağı olurum. Benden ne isterse onu mutlaka veririm, bana sığınırsa, onu korurum.” (BuhÂrî, Rikak 38)
Ebû Hureyre ’den (r.a.) rivayet edildiğine gore Peygamber (s.a.v.) şoyle buyurdu:
Allah TeÂl bir kulu sevdiği zaman CebrÂil ’e (a.s.):
“Allah filanı seviyor, onu sen de sev!” diye emreder. CebrÂil (a.s.) de o kulu sever, sonra gok halkına:
“Allah filanı gercekten seviyor; onu siz de seviniz!” diye hitÂbeder.
Goktekiler de o kimseyi severler. Sonra da yeryuzundekilerin gonlunde o kimseye karşı bir sevgi uyanır. (BuhÂrî, Bedu'l-halk 6, Edeb 41, Tevhîd 33; Muslim, Birr 157.)
Kaynak: 2gun1degil.com
İslam ve İhsan
ALLAH ’IN EN COK SEVDİĞİ AMEL HANGİSİDİR?