SahÂbe-i kirÂm hazarÂtının AllÂh Rasûlu (sav) ’e duydukları dÂsitÂnî aşk ve muhabbetin yanık tezÂhurleri sayısızdır.CenÂb-ı Hak buyuruyor:

“(Ey Rasûlum!) De ki: Eğer AllÂh ’ı seviyorsanız, bana itaat ediniz ki, AllÂh da sizi sevsin ve gunahlarınızı mağfiret buyursun!..” (Âl-i İmrÂn, 31) Rasûlullah (sav) buyurdular:

“Ummetim icinde beni en cok sevenlerin bir kısmı benden sonra gelenler arasından cıkacaktır. Onlar beni gorebilmek icin mallarını ve Âilelerini fed etmek isteyeceklerdir.” (Muslim, Cennet, 12) SahÂbe-i kirÂm hazarÂtının AllÂh Rasûlu (sav) ’e duydukları dÂsitÂnî aşk ve muhabbetin yanık tezÂhurleri sayısızdır. Enes bin Malik (ra) anlatıyor...

RasûlullÂh (sav) Efendimiz ’e bir adam geldi ve:

“–YÂ RasûlallÂh! KıyÂmet ne zamandır?” dedi. Efendimiz (sav):

“–Kıyamet icin ne hazırladın?” diye sorunca o da:

“–AllÂh ve Rasûlu ’nun muhabbetini…” cevabını verdi. Bunun uzerine Rasûl-i Ekrem (sav) Efendimiz:

“–Oyleyse sen sevdiğinle beraber olacaksın.” buyurdular. Enes (ra) bu rivÂyetin devÂmında der ki:

“İslÂm ’a girmekten başka hicbir şey bizi AllÂh ’ın Nebîsi ’nin “Muhakkak sen sevdiğinle berabersin.” sozu kadar sevindirmemiştir. İşte ben de AllÂh ’ı, O ’nun Rasûlunu, Ebû Bekir ’i ve Omer ’i seviyorum ve her ne kadar onların yaptıkları amelleri yapamadıysam da onlarla beraber olmayı umuyorum.” (Muslim, Birr, 163)

Kaynak: www.2g1d.com
İslam ve İhsan