Konya'da yaşayan Japonyalı Leyla Hosoya, ihtida toreninde kelimeişehadet getirerek Muslumanlığı secti.Musluman olmak icin Konya İl Muftuluğune muracaat eden ev hanımı Hosoya (39) icin ihtida toreni duzenlendi. Torene eşi ve 8 aylık kızı ile gelen Hosoya, İl Muftusu Prof. Dr. Ali Akpınar'ın İslamiyet hakkında bilgi aktarmasının ardından kelime-i şehadet getirerek, Musluman oldu.

Akpınar, Hosoya'ya ihtida belgesi ile Kur'an-ı Kerim ve İngilizce mealini hediye etti.

Hosoya, gazetecilere yaptığı acıklamada, Musluman olmayı duşunduğu sıralarda, oncelikle eşinden ve onun yaşantısından etkilendiğini soyledi.

Eşinin aile hayatının da hoşuna gittiğini belirten Hosoya, "İcimde bir umutsuzluk, huzursuzluk vardı. Ruhi araştırma icerisindeydim. O mutsuzluğumu bu şekilde giderebileceğimi duşundum. Zaman icerisinde bu duygu duşunce bende olgunlaştı ve Musluman olmaya karar verdim. Ailemin daha bu durumdan haberi yok ama oğrendiklerinde onların da mutlu olacağını ve saygı duyacağını duşunuyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA
İslam ve İhsan