Peygamber (s.a.s.) Efendimiz ’in, yapıldığında cennete girmeye kefil olacağını soylediği 6 şey.Rasûlullah sallÂllÂhu aleyhi ve sellem de şoyle buyurmuşlardır:
“Bana şu altı şey hakkında soz verin, ben de sizin cennete gireceğinize kefil olayım:
Konuştuğunuz zaman doğru konuşun! Vaatte bulunduğunuz zaman yerine getirin! EmÂnet husûsunda guvenilir olun! İffetinizi muhÂfaza edin! Gozlerinizi haramdan koruyun! Ellerinizi haramdan uzak tutun!” (Ahmed, V, 323) Doğruluk ve emînlik İslÂm ’ın ozudur. Nitekim SufyÂn bin Abdullah radıyallÂhu anh Peygamber sallÂllÂhu aleyhi ve sellem Efendimiz ’e:
“–YÂ RasûlÂllah! Bana İslÂm ’ı oyle anlatınız ki onu Siz ’den sonra bir başkasına sorma ihtiyacı duymayayım!” demişti. Rasûlullah sallÂllÂhu aleyhi ve sellem:
“–AllÂh ’a îman ettim de sonra da dosdoğru ol!” buyurdular. O:
“–Peki, y RasûlÂllah! En fazla korunmam gereken şey nedir?” diye sordu.
Allah Rasûlu sallÂllÂhu aleyhi ve sellem mubÂrek eliyle diline işÃ‚ret ettiler. (Ahmed, III, 413. Ayrıca bkz. Muslim, İmÂn, 62; Tirmizî, Zuhd, 61; İbn-i MÂce, Fiten, 12)
İslam ve İhsan
CENNETE İLK KİMLER GİRECEK?
“BANA ŞU 6 ŞEY HAKKINDA SOZ VERİN, BEN DE SİZİN CENNETE GİRECEĞİNİZE KEFİL OLAYIM” HADİSİ