Muhterem Osman Nûri Topbaş Hocaefendi'nin ahiret gunu hesap endişesini anlattığı sohbetten bir bolum... Hicbir şeyi olmayan bir adam Efendimiz'e gelerek "YÂ Resûlullah! Benim dunyada hicbir şeyim yok. Bir dikili ağacım bile yok. Bir cadırım bile yok. Hicbir şeyim yok!" diyerek kendisinin de hesaba cekilip cekilmeyeceğini oğrenmek istiyor. Efendimiz ise buna karşılık dehşet verici bir cevap veriyor.
#t=00h12m08s
Âyet-i kerîmede buyrulur:
“Nihayet o gun (dunyada faydalandığınız) nîmetlerden mutlak hesaba cekileceksiniz.” (et-TekÂsur, 8)
Âyet-i kerîmede buyrulur:
“O gun faydalandığınız her şeyden sorulacaksınız.” (et-TekÂsur, 8)
ثُمَّ لَتُسْئَلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِيمِ
Burada şoyle bir hÂdise oluyor:
Bu Âyet indiği zaman bir kişi geliyor, diyor ki:
“–YÂ RasûlÂllah! Benim dunyada hicbir şeyim yok. Bir dikili ağacım bile yok. Bir cadırım bile yok. Hicbir şeyim yok, diyor.
ثُمَّ لَتُسْئَلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِيمِ
“O gun nîmetlerimden sorulacaksınız.” (et-TekÂsur, 8) Ben herhalde, ben rahatım, ben rahat gececeğim obur tarafa.” diyor.
Efendimiz diyor ki:
“–Delikanlı!” diyor. “Senin golgelendiğin bir ağac var mı?” diyor. “Golgelendiğin bir ağac var mı?” diyor.
Bak bu ağacı dunyada Allah senin icin yarattı. Allah yaratmayabilirdi. Sen golgelen diye yarattı. Bunu sen duşunuyor musun? Golgelendiğin bir ağac var mı? Bunun şukrunu îf ediyor musun? Teşekkur ediyor musun? Y Rabbi, bu ağacı yarattın, ben golgeleniyorum diye…
“İctiğin su var mı? Tatlı su var mı?” diyor. CenÂb-ı Hak sana acı bir su verebilirdi. Yağmur gokten deniz suyu gibi tuzlu bir su gonderebilirdi diyor.
“Ayağına taktığın bir şey var mı diyor, korunmak icin.” diyor. Bak hepsini bunların Allah senin icin yarattı diyor. En basiti sen bunlardan sorulacaksın, buyuruyor.
VelhÂsıl CenÂb-ı Hak “peygamberleri bile hesaba cekeceğiz” buyuruyor Âyet-i kerîmede:
“Peygamber gonderdiğimiz toplumları da gonderdiğimiz peygamberleri de hesaba cekeceğiz.” (el-A‘rÂf, 6) buyuruyor. Dehşet bir gun, zor bir gun.
Peygamberlerin hepsi Cennetlik. Hepsi AllÂhʼın sÂlih kulları. En guzel kulları. Onları da CenÂb-ı Hak tebliğ etmekten (hesaba cekecek)…
Kaynak: http://www.osmannuritopbas.com
İslam ve İhsan