Temettu haccı yapacak kimse mîkÂt sınırlarını gecmeden veya hava alanında ihrama girer. İhrama, niyet etmek ve telbiye getirmek suretiyle girilir. Bundan sonra ihram yasakları başlamış olur.

KÂ ’be ’ye varıncaya kadar her fırsatta yuksek sesle telbiye, tekbir, tehlîl ve salavÂt-ı şerife yuksek sesle (İbn MÂce, Menasik, 16. II, 975. Tirmizî, Hac, 15. No: 829. III, 192.) getirerek yolculuğa devam eder. Kadınlar telbiye, tekbir, tehlîl ve salavÂt-ı şerife ’yi yuksek sesle soylemezler. Mekke ’ye yaklaşıp Harem bolgesine girince,

Allah ’ım! Burası senin haremindir, emin kıldığın yerdir. Beni cehenneme girmekten koru. Kullarını dirilttiğin gun beni azabından guvende kıl, beni dostlarından ve itaatkÂr olanlardan eyle” diye dua eder. Mekke ’ye abdestli girmek sunnet , gunduz girmek mustehaptır.

Mekke ’de otele veya eve yerleşip dinlendikten sonra mumkunse boy abdesti, mumkun değilse abdest alır, yaya veya vasıta ile Mescid-i Haram ’a gider. Tekbir, tehlil ve salavat-ı şerîfe okuyarak yola devam eder.

Allah ’ım! Rahmet kapılarını bana ac ve beni kovulmuş şeytandan koru” diye dua ederek Mescid-i Haram ’a girer. Beytullah ’ı gorunce uc defa tekbir ve tehlil getirir ve şu duayı okur.

Allah, her turlu noksan sıfatlardan munezzehtir. Her turlu ovgu Allah ’a mahsustur, Allah ’tan başka ilah yoktur. Allah en buyuktur. Allah ’ım! Bu senin Evindir. Onu Sen yuceltin, Sen şereflendirdin, Sen değerli yaptın .Onun yuceliğini, şerefini ve değerini artır. Ya Rabbi! Onun değerini artıran, onu şereflendiren, ona saygı gosteren kimsenin şerefini, saygınlığını, heybetini, yuceliğini ve iyiliğini artır. Allah ’ım! Sen selamsın ve selamet ancak sendendir. Bizi selametle yaşat ve selamet yurdun olan cennetine koy Ey Celal ve ikram sahibi Allah ’ım! Sen her şeyden yucesin ve her şeyden ustunsun” Bildiği başka duaları da okuyabilir. Tavafa başlamadan once telbiyeyi keser. (Abdulğanî el-Mekkî, s. 510.)

KAYNAK: Diyanet Hac İlmihali, DİB Yayınları, 2013, Ankara
İslam ve İhsan