Herkese merhaba. Dizustu bilgisayrı yeni aldım. Modeli Lenovo Ideapad S145-AST. Uzerinde Windows 10 Home kurulu geldi. Yanına Dual Boot ile Linux kurayım dedim. Kurulum aşamasında disk bolumleme olayına geldiğimde 250GB boyutunda olan SSD diskimi gormuyor. Sadece sistemi kurmak icin Boot ettiğim USB belleği gosteriyor. İnternette 1 haftadır araştırıyorum. Fast Boot, Secure Boot olaylarını kapattım yine aynı sonuc. Windows'u sildim diski MBR olarak bicimlendirdim belki olur dedim ama olmadı. Windows 7 kurayım dedim yine aynı sonuc. Diski sadece Windows 10 gore biliyor. Ama bir şey fark ettim. Gparted ISO faylını USB belleğe Boot ettim ve kumak istedim. Kurulmadı ve beni tekrar Boot menyusuna attı. O zaman Boot menusunda SSD disk gozukmedi. Tekrar bilgisayarı kapatıp acdım geri geldi. Boot menusunde SATA achı ayarları yok. Araştırdım Lenovo'ya ozel Boot menusu. Ne yapayım?
Şimdi linux kurmağa clışırken diski gormedi . Bemde usb belleği cıkardım ve boot menusune geri gittim . Gorduğunuz gibi NVMe olan ssd disk kayb olmuş . Şimdi windows ile başlatsam bilgisayarı geri gelecek