Selamlar;

Benim evimde 2 adet PC var ve bunlar birbirlerine capraz kablo ile bagli ikisinde de xp pro isletim sistemi var ag kurulum sihirbazi ile ag kurulumu yaptim 2 PC de birbirini goruyor, multiplayer oyunlar oynaniyor. Bir PC de ADSL modem var ve 128k adsl internet var modem USB portundan bagli. Bu adsl baglanti 2 bilgisayar arasinda paylastirilmis durumda

Sorun su: ADSL modemin bagli oldugu bilgisayardan internet gayet guzel ve hizli ama diger bilgisayara internet baglantisi gelmesine ragmen cok yavas. Yani ethernet uzerinden interneti paylasimla alan 2. bilgisayarda sayfalar cok gec aciliyor downloadlar coook yavas vs. Birde farkettigim birsey var 2. bilgisayardan bir web sayfasi acmak istedigimde adresi yazip enter a basinca en az bi 20 sn hic hareket yok PC bir dumur evresi geciriyor ve sonra sayfa yavas da olsa gelmeye basliyor ama en az ilk 20 sn hicbir hareket yok.

Makinalarda otomatik ip var elle ip versem bu sorun ortadan kalkar mi (gerci bunu denedim ama busefer internet 2. bilgisayara gelmemeye basladi gateway kisminda hata yapiyorum sanim baglantiyi elle verilen ip lerde paylastiramadim nasil oluyor?)

Birde birinden duydugum kadariyla capraz kabloda ethernet cardlarinin 10MBit / Full Duplex hiza ayarlanmis olmasi daha dogruymus 100 MBit olunca verimsiz ve cok yavas calisirmis, 100 Mbit hub veya switch kullanilirken dogru bir secimmis bu konu dogru mu bende 2 PC de de hiz auto secili o nedenle otomatik olarak ethernet cardlari 100 MBit goruyor.

ADSL modemin USB den bagli oldugu bilgisayara usb 2.0 patch yuklesem USB iletisimi daha verimli hale gelir mi sanirim su an USB 1.1 galiba

Bu konu ile ilgili bana yardimci olursaniz cok sevinirim. 2 PC li agim harika calismasina ragmen internet 2. bilgisayarda cok yavas...

Not: Bozkurtum nick li admin arkadasim seni MSN listeme ekledim bu sorulari soracaktim hic online olarak goremedim haber vereyim dedim adresim [email protected]

Tesekkurler...