Merhaba Technopat Ekibi !
6 yıl once aldığım iPhone 2G ile apple ios'la tanıştım, apple urunlerine ve işletim sislemlerine hayran oldum, o zamandan beri hep bir Mac OS X kullanmak istemiştim. Elimde de toshiba L650 laptop bulunuyordu, biraz araştırdıktan sonra en guzel, sade ve anlaşılır olarak hazırladığınız mac os x kurulum rehberlerini detaylıca inceledim. 3-5 gunum gecem karışmış oldu :] Başımdan gecenleri anlatayım. Recep Baltaş'tan, Ali Gungor'den ve Burak Alkan'dan ve cozumu bilen kullanıcılardan bilgilerini paylaşmalarını istiyorum,

Bilgisayarımın belli başlı ozellikleri:

toshiba L650 320 GB HDD intel core i3 3 GB Ram ATI RADEON HD 5650 ekran kartı
İlk olarak kurulumu kolay ve son surum olan Mac OS X Maverick' i bu rehbere bağlı kalarak kurdum, usb olmadan boot etmek icin videodaki yontem işe yaramadığı icin Burak Altan'ın buradaki yontemini uygulayarak Clover EFI v2 ile usb'siz boot sorununu da hallettim. Usb'yi cıkarıp yeniden sistemi başlattığımda ekran / ses / wireless i MultiBeast 6.0 ile tanıtmama rağmen calıştırmadı, sadece internete kablo yolu ile bağlanabildim.

ATI RADEON HD 5650 ye kext zaten bulamadım, bulduklarımda işe yarar denilenlerde yaramadı, aynı şekilde wireless de. Ses surucusune gelecek olursak universal olanlarıda tek tek denedim, ayarlar menusunden ses kısmına girdiğimde seslerin aktif olduğu tek version 2.1, ama buda calışmadı.. Dolayısıyla ben PhotoShop gibi gorsel olarak calışan programlar kullanacağım icin ekran kartı sorunu cok buyuk bir problemdi benim icin, ayrıyetten kendi sitem uzerinden online mağazacılık yaptığım icin internete heran sorunsuz bağlanabilmem de şarttı, [kablo ve modem farklı odalarda olduğundan buda sorun oldu] en mantıklısı minik bir wifi alıcı olarak duşundum..

Daha da inceleme yaptıktan sonra iAtkos ML2 kurarak surucu sorunlarını aşabileceğimi duşundum ve bu rehberi baz aldım. Elimde zaten Mavericks kurulu olduğu icin iAtkos ML2 DMG dosyasını sanal mac kullanmadan usb'ye yazdırdım, gizli dosyalarıda boot etti klasorun icine kontrol ettim, rehberdeki adımları aynen uygularak bu videodaki 17:20 saniyesinde bende sadece 1 secenek cıkıyor, enter yaptığımda gri ekranlı elma logolu bolum geliyor, cark donuyor sonra sanki ekran bozulmuş gibi dikey yatay cizgiler kararmalar oluşuyor, 1 saat beklediğimde oldu kurulumada gecmedi duzelmedide, denemelerimde -x koduyla acmaya calıştım yine aynı şelikde cizgiler kararmalar oluştu, birturlu cozemedim.. Bu boyle olmayacak ben Mavericks'i kurayım dedim, Mavericks'in dosyasını attım usb'ye taktım fakat bu seferde eklediğim

ekranla karşılaştım.. Ne yaptıysam ne ettiysem birturlu olmuyor, ML2, Mavericks, Windows 8 kurulum hepsini denedim fakat boot etmiyor birturlu :[ biosu sıfırladım win8 denedim oda olmadı.. Mac icin biosu ayarlayıp tekrar boot icin denedim hicbir turlu hicbirşey yapamadım..

Bu durumu nasıl aşarım, nasıl wifi, ekran ve ses kartı calışır vaziyette Mac OS X bir surumu kurarım ?

Yardımlarınızı, cozum onerilerinizi bekliyorum, cok araştırmalar yapmama rağmen toshiba L650 ye anlatımıyla kuran yok denecek kadar az, kextlerde calışıyor olanlarda calışmıyor..

Technopat Ekibi tek umudum siz ve yardımsever forum uyeleri :]

Umarım gece vakti bu kadar uzun yazıp başınızı ağrıtmamışımdır,

Saygılarımla, Ayhan CINAR..