Selamlar. Cok fazla aktif değildim, malum universite koşuşturmacası vardı. Biliyorum, Technopat'ta resmi olarak Windows 7'ye destek verilmiyor ama Z390 Chipsete Windows 7 kurmak - Technopat Sosyal konusunda soru sordum ama kimse cozum bulamamıştı, cozumu Win-RAID'deki @Canonkong isimli geliştirici bulmuştu, yaklaşık 7 ay falan gecti. [Solution] Win7 drivers for USB 3.0/3.1 Controllers of new Intel chipset systems Bu adreste 5 ay onceye yakın bir zamanda USB-3.1 ve Chipset suruculer vardı fakat @Canonkong isimli geliştiricimiz, teknik sıkıntılar yaşatacağından dolayı surucuyu kaldırmış, ben kaldırmadan once aldığım icin deneyimimi rahatlıkla soyleyebilirim ki hicbir sıkıntısı yok. 9.Nesil işlemcisi olupta kurmak isteyenler, Windows 7 Ağustos 2018 guncellemesi iceren herhangi bir ISO'yu indirip suruculeri ister DISM, ister NTLite ile entegre edebilirsiniz. Bu suruculerin bir ihtimal 8.Nesil ile calışma ihtimali de var, cunku 300 serisi chipset(9.Nesil) ve 200 serisi chipset(8.Nesil) neredeyse aynı Vendor'lara sahipler.
USB 3.0-3.1 ve Chipset suruculeri: USB 3.0-3.1 ve Chipset suruculeri (Parola : umitking)
UHD Graphics 630(9.nesil işlemcilerin icindeki iGPU): SMXDIY_Win64_15.45.27.5068_Beta_4.0_signature.7z (Parola : xiaofengmod)