Yeni bir sistem alıyoruz veya sisteme temiz kurulum yapıyoruz, ne kurmalıyım diye internette araştırırken cok da azımsanmayacak bir Windows 7 onerisi gorup kanıyoruz, sonra istediğimiz gibi bazı şeyler olmuyor. Pekii 2020 yılında veya sonrasında neden bu işletim sistemini kurmamalıyız?
İlk neden uygun yazılım desteği olmuyor. Yeni toplanan sistemdeki teknolojiyi icermiyor ve sunmuyor bu da performans kaybı, yazılımsal hatalara hatta donanımın kullanılmamasına neden oluyor. 2020 ve sonrasında Windows tarafında artık bir guncelleme almayacak. Bu da demek oluyor ki sistemde guvenlik acıkları olduğu zaman korunamayacaksınız. Diğer bir etken 10 senelik bir işletim sistemi olması ve artık gunumuz hizmetlerine karşılık verememesi. Bu işletim sistemini onerenlerin en gerekce nedeni arka plandaki uygulamalar yok demesi; Evet bu durum oyle fakat ufak ayarlar ile Windows 10'da da bu durumu duzeltebilirsiniz. Windows 10 ilk cıktığındaki gibi bir yığılma soz konusu değil. Bir diğer kullanmamak icin neden artık modern değil. Omru doldu artık anlayın