Arkadaşlar merhaba, onceden bir konu acılmış 2013'te ama (tekrardan) format atmak ya da Windows 8'e gecmek gibi bir niyetim yok cunku hali hazırda Windows 10 işletim sistemine de dual-boot aracılığıyla da sahibim. Windows 7'de calıştırıp hata aldığım program, Windows 7 Boot Updater diye bir program, Windows 7'nin boot ederkenki logosunu (animasyonunu) ve yazılarını değiştirmeme yarıyor. Program, aynı ISO dosyasıyla oluşturduğum Windows 7 sanal makinelerde duzgun calışıyor ancak benim gercek Windows 7'imde "Bir sorun programın duzgun calışmasını durdurdu" hatasını veriyor. İlk Windows 7'yi yuklediğim zaman denememiştim, aradan 2 gun gecmişti Windows 7 yukleyeli, programı oğrenip denemek istedim bu hatayı aldım.

Her turlu cozumu denedim hicbiri işe yaramadı: DEP'i kapattım (Bu program icin DEP'i kapatamazsınız hatasını verdi ben de DEP'i temelli kapattım), ekran kartı suruculerini DDU ile kaldırıp yeniden kurdum, uyumluluk moduyla calıştırdım, butun C++ Redist yazılımlarını kaldırıp yeniden yukledim ama yine de calışmadı. Ben de bu programı calıştırmaya kararlı olduğumdan temiz kurulum yaptım ve calıştı.

Programımı bir guzel kullandım, logoyu değiştirdim vs. tabii winload.exe sertifika hatası verdi, bcdedit'den ayar yaptım. "Windows 7® Başlatılıyor" yapmıştım, hoşuma gitmedi, "Windows 7 Başlatılıyor" yapmak istedim programı acmaya calıştım yine en baştaki calışmayı durdurdu hatasını verdi. Bu hatanın ana sebebi nedir? Coğu kişi ekran kartı demiş, tabii programı programı kullanmayı başardığım zaman NVIDIA driver kurulu değildi ama driver'ı silip denedim sonuc değişmedi. Yardımcı olursanız sevinirim.

@Recep Baltaş @Ali Gungor