Evet, 2 gundur uğraşıyorum ve nihayet sorunu cozdum.
Formattan sonra alınan hata kodu: 80072EFE

Gostereceğim işlemleri uygulamadan once Windows Update bolumunu kapatıyoruz. SS'de gorulduğu gibi yapalım ve sonra işlemlere gecelim.

Sistemimiz Service Pack 1 mi, değil mi kontrol etmemiz lazım onu da SS olarak paylaştım. Service Pack 1 yazmıyorsa eğer yapacağımız işlemler şu şekilde:
Microsoft Catalog sitesine girip Service Pack 1 yamasını indirin. Yaklaşık 1GB boyutu var. İndirdikten sonra kuruyoruz. biraz uzun surebilir ve install durumunda son kısımda takılı kalabilir. endişe etmenize gerek yok, o tamamlanacak ve PC'yi yeniden başlatmanızı isteyecek. iptal demeyin sakın dondu diye duşunup.
Buradan Service Pack 1 yamasını indirelim Microsoft Update Catalog

Hangisini indireceğinizi resim olarak paylaşıp işaretledim. O resme bakmanızda fayda var.

Sonra PC'miz yeniden başladıktan sonra tekrar kontrol ediyoruz bilgisayarıma sağ tık/ozellikler deyip, Service Pack 1 yazısı geldiyse son işleme gecebiliriz.

Son işlem: Google'a Windows 7 x64 Bit guncelleme yazıyoruz ve cıkan Microsoft sayfasına giriyoruz. Oradan zaten nasıl indireceğinizi bilirsiniz. SS olarak paylaşacağım onu da.

Evet, Microsoft sitesine girip x64 guncelleme paketini PC'mize indirdiğimize gore elle kuruyoruz ve kurduktan sonra PC'yi yeniden tekrar başlatıyoruz, ardından PC yeniden başladıktan sonra Windows guncelleştirmeleri denetleye gelip denetliyoruz, biraz bekledikten sonra guncelleştirmeleri bulacak ve karşıdan yukleyecektir arkadaşlar.

Dosya Ekleri 3213123.jpg 32,8 KB · Goruntuleme: 1.183

1.jpg 42,4 KB · Goruntuleme: 1.183

4.jpg 11,7 KB · Goruntuleme: 1.240

6.jpg 34,6 KB · Goruntuleme: 1.294

222.jpg 29 KB · Goruntuleme: 1.155

33.jpg 16 KB · Goruntuleme: 1.033

3421.jpg 37,5 KB · Goruntuleme: 1.124