Dostlar, oncelikle merhaba. Hemen mevzuya giriyorum.
Şimdi, windows 7'de klasor ikon değiştirmeyi herkes biliyordur. Klasik sağ tık > ozellikler > ozelleştir > simge değiştir diyip klasore ait ikonları istediğimiz şekilde değiştirebiliyoruz.
Ben klasorlere kendim yaptığım ikonları uyguluyorum. Bahsettiğim klasorler ise harici hard diskteler. Sorun ozellikle burada başlıyor. Ben bu harici diskimi başka bir bilgisayara bağladığımda ikonlarım gozmukuyor. Cunku ikonlar kendi bilgisayarımda kalmış oluyor. Ben de buna bir cozum buldum. O da şu şekilde :
Her klasorun icinde bulunan "desktop.ini" dosyası ile oynayarak sorunu ortadan kaldırdım sandım. Her klasor icine kendi yaptığım ikonu ve desktop.ini dosyasını attım. Desktop.ini dosyası şu şekilde:
[.ShellClassInfo]
ConfirmFileOp=0
NoSharing=1
IconFile=1.ico
IconIndex=0
Genişletmek icin tıkla...
Buradaki "1.ico" benim yaptığım ikon oluyor. Bu şekilde istedeğim oluyor ama şoyle 2 sıkıntı ortaya cıkıyor.
1- Dosyaların ikonlu halleri cok gec acılıyor. Resimden anlaşılabilir.
2- İkonlanmış butun klasorler yuklendikten sonra explorer.exe cok fazla şişiyor. İlk windows başladığında 40-50 mb olan explorer.exe bu işlemlerden sonra 200-300 mblara cıkabiliyor. Hatta bazen kendi kendine kapanıp acılıyor explorer.exe.
Bir ikonun boyutu 250-300 Kb kadar. Boyutu duşurup 50 kb yaptım ama sonuc gene değişmedi.
Yukardaki resimde sadece 120 kadar klasor var. Başka bir hard diskimde 1000'den fazla klasor var. O yuzden hard disklerimi cok fazla acmak istemiyorum.
SORULARIM
1- Explorer.exe'nin şişmesinden nasıl kurtulabilirim?
2- Klasorlerin gec gozukmesinden ve gec ikonlanmasından nasıl kurtulabilirim?
3- Bu yontemlerin dışında etkili bir ikonlama yolu mevcut mu?
Ozetle, benim isteğim şudur: Hard disklerimi hangi bilgisayara bağlarsam bağlayayım resimdeki şekilde ikonlanmış olarak gozuksun. Bunun yanında klasorler hemen ve ikonlanmış şekilde acılsın.
Umarım anlatabilmişimdir. Sistem bileşenlerim sorulabilir, peşinen yazayım.
intel i7 2600k msi p67-gd65 gskill ripjaws (4+4) 8 GB corsair force 3 (sata 3) 128 gb ssd (sadece winows kurulu) WD Green 2TB HDD + WD My Book USB 3.0 3TB HDD (sorun bu iki diskte de oluyor.)
Yardımlarınız icin teşekkur ederim.