Merhaba sayın Technopat Sosyal uyeleri, biliyorsunuz ki Windows 7 ve Windows Server 2008 R2 icin ESU Bypass yontemini @GokhanYigitGya arkadaşımız şu konusunda anlatmıştı: Rehber: Windows 7'ye ocak 2023'e kadar guncelleme aldırma rehberi

Ben de bu konunun uzerinden tekrardan gecmek istedim, cunku hem anlamayanlar var, hem de Microsoft ESU'nun suresini birkac ay once 2026'ya kadar uzattı. Umarım bu rehber işinize yarar.

ESU Nedir?

Microsoft, biliyorsunuz ki eski işletim sistemlerinin desteğini kesiyor. Orneğin Windows 7 desteğinin 14 Ocak 2020'de kesildiği gibi. Ancak bazı kurumlar, desteğin kesilmesini bilmesine rağmen ceşitli sebeplerden dolayı surum yukseltemiyor. Tam bu sırada Microsoft devreye giriyor. Para karşılığında kurumlara destek teklifi yani ESU teklifi yolluyor. Firma kabul ederse kurumlar desteklenmemesine rağmen Microsoft'tan guncelleme alabiliyor. İşte buna ESU diyoruz.

ESU Bypass Nedir?

ESU yani para karşılığında verilen destek sadece kurum ve kuruluşlar icin olduğu icin ESU bireysel kullanıcılar icin gecerli değildir. Bu durumda ESU Bypass adlı bir arac devreye giriyor. Bu arac sayesinde ESU'dan ucretsiz bir şekilde yararlanabiliyorsunuz.

Peki ESU Bypass nasıl yapılır?

Bu dosyayı indirin. (Orijinal ESU Bypass dosyası değildir, icine Turkce acıklama yazdım.) Windows 7 2026'ya Kadar Guncelleme Alma (ESU Bypass).rar LiveOS-Setup.cmd dosyasını acın. Uyarı verip şu guncellemeleri yukleyin diyorsa o guncellemeleri Microsoft'un sitesi uzerinden indirin ve sonraki adıma gecin. Uyarı vermiyorsa sonraki adıma hicbir şey yapmadan gecebilirsiniz. Klavyeden 1 tuşuna basın. Sekme kapanana kadar bekleyin. Sekme kapanınca yeniden başlatın. ESU Bypass, adımları doğru bir şekilde yaptıysanız Windows 7 veya Windows Server 2008 R2 bilgisayarınıza ESU yapmıştır. Guncellemeleri denetleyip guncellemelerin gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz. Hayırlı olsun! Şunu unutmayın: ESU 2026 yılında Windows 7 ve Windows Server 2008 R2 icin sona erecek.

Bu rehberi uygulamak sizin sorumluluğunuzdadır. @GokhanYigitGya gibi ben de bilgisayarınıza olabileceklerin sorumluluklarını ustlenmiyorum.