CASPER NIRVANA NB 15.6" (CND.2410-8M35P) laptop kullanıcısıyım.
Windows 7 vardı 2 gun once Windwos 8.1 yukledim. Bilgisayar muhendisliği 1. sınıf oğrencisiyim. Universitenin sağladığı bir sistem sayesiyle lisanslı orijinal Windows 8.1 yukledim fakat 2 buyuk sorunum var. 2 gundur araştırıyorum ama bir sonuc elde edemedim. Birincisi bilgisayar acıldığında internete otomatik bağlanmıyor, her defasında fn+f2 yaparak giriyorum. Asıl sorun ise klasik bir siyah ekran sorunu. Bilgisayarı yeniden başlattığımda windows logosundan sonra siyah bir ekranda kalıyorum ve başka hicbir şey acılmıyor. Gorev yoneticisi vs hicbir şey i acamıyorum reset atmam gerekiyor.

Ekran kartı: NVIDIA GEFORCE GT540M 1 GB ve INTEL HD GRAPHİCS 3000

Bios: PEGATRON A15 VERSİON=206 TARİH=02.15.2011

8 GB RAM VAR 64 BİT

Bilgisayarımın ozellikleri bunlar. Butun suruculeri defalarca guncelledim. Windows 8.1 updateleride tamam. Nasıl cozulebilir bu sorun yada sebebi nedir yardımcı olursanız cok sevinirim. Şimdiden teşekkurler.

NOT:Aygıt yoneticisinden intel hd yi kapattıp bilgisayarı actığımda duzgun olarak acılıyor goruntusu kalitesi duşuyor.Tekrar etkin hale getirdiğimde hemen siyah ekrana donuyor.

- - - Guncellendi - - -

Casper Pegatron A15 BİOS guncelleme rehberindeki adımları uygulayarak bios'umu guncelledim ve hatalar ortadan kalktı. Tesekkurler technopat.