Evet arkadaşlar Windows 8'i bu forumdan indirmiştim. MSDN surumu idi. Windows 8.1 guncellemesini gordum Microsoft'un sitesinde ve indirmeye calıştım. "ms-windows-store:WindowsUpgrade?ocid=GA8-1_O_WOL_DIS_Buy_81Update_Light_01" bağlantısı ile Metro arayuzundeki Mağaza'ya yonlendiriyor. Ama Mağaza acıldığında guncelleştirmeyi bulamıyoruz.
Windows 8'den Windows 8.1'e guncelleştirme - Microsoft Windows
Bu sayfayı okudum ve Guncelleştirmeyi neden Mağaza'da bulamıyorum? yazısı dikkatimi cekti. Sorun sadece bende olmadığını anladım. O bağlantı da beni bu sayfaya goturdu.
Guncelleştirmeyi neden Mağaza'da bulamıyorum? - Microsoft Windows
Mağaza'dan alınan ucretsiz guncelleştirmeyi desteklemeyen Windows 8 surumunu calıştırıyor olabilirsiniz
Bazı Windows 8 surumleri ucretsiz Windows 8.1 guncelleştirmesini desteklemez. Bunlar:
Windows 8 Enterprise KMS etkinleştirmesi kullanılarak kuruluşlar tarafından yuklenen Windows 8 Pro surumleri MSDN ISO kullanarak yuklenen ve birden fazla etkinleştirme anahtarı kullanılarak etkinleştirilen Windows 8 surumleri
Bu surumlerden birini calıştırıyorsanız ucretsiz Windows 8.1 veya Windows RT 8.1 guncelleştirmesini Mağaza'dan yukleyemezsiniz.
Windows 8 surumunu MSDN ISO kullanarak yuklediyseniz MSDN.'den benzer bir ISO kullanarak Windows 8.1yukleyebilirsiniz
Bu bolumden de anlaşılacağı gibi MSDN surumunu kullandığım icin calıştıramadığmı anladım. Sonra forumda bu sayfayı buldum
https://www.technopat.net/forum/windows-8-1/29656-windows-8-1-rtm-turkce-indirme-baglantilari.html
Sanırım tek caremiz 8.1 guncellemesini bu şekilde indirmek.
Eğer bi yanlış anladıysam konuyu duzeltin lutfen.