Merhaba bu laptop (HP Pavilion g6 2204st) windows 8 ile geldi hic memnun değilim oyunlarda sorun cıkarması kasması ve benim alışamam gibi bir cok neden soğuttu. Windows 7 yi cok ozledim. Bi aralar her yolu deneyip dondum Windows 7 ye ancak ekran parlaklığı kısılmıyor fullde hep bu yuzden cabuk şarjı bitiyor ekran kartı driver'ı yuklenmiyor. HP nin kendi sitesinden 7670m icin Windows 7 driver'ını indirdim hevesli hevesli windows 7 kurdum ama fiyasko. Kurulum başarılı diyor yeniden başlatıyorum hicbirşey farketmemiş (kurulum setup şeysi 150+ mb bişeydi galiba 2 dk da kurmuştu anlamıştım bi bit yeniği olduğunu )
Evet benim sorunum bu windows 8 de esir kaldım windows 7 mi ozledim donemiyorum. Birsuru sorun var nasıl driverlarını indireceğim? Bu arada windows 8 icin tum driverları sorunsuz kuruyor (bluetoothdan touchpad'e kadar hepsi sorunsuz kuruluyor) ancak sadece ekran kartı kurulmuyor aero yok ışık full.
Ne yapacağız?
Ultra Onemli Not: Bu eski bir yazıdır donanımhaber forum uyesiydim bu foruma gelip cozum bulmak icin geldim. Ekran kartının sorununu cozdum. HD graphics ve sonrasında AMD driver'ını kendi sitesinden indirip kurdum. ( bu arada hp graphics'i nereden indirdim hatırlamıyorum ama 8-9 tane indirip kurup denediğim oldu hicbiri olmamıştı bu olmuştu. ) Herneyse tum driverları kurdum chipset driverlarına kadar kurdum. Yeniden başlattım herşey guzel hoş ama bilgisayar cok ısınıyor, fanları cok hızlı donuyor ve şarjı 2 saate duşuyordu. Windows 7 de tum oyunları sorunsuz oynuyordum windows 8'de acılmayan tum oyunları oynuyordum ama sadece nba 2k13 oynayamıyordum. Cok berbat bir fps duşuşu yaşıyordu bilgisayar oyunda. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum bilgisayarda 300 gb ta yakın oyun arşivi var ancak ortada oynatacak işletim sistemi yok. Black ops 2, Total War Shogun 2 - Fall Of The Samurai, Borderlands 2 , Battlefield 3 vs gibi oyunları hic acmıyor bilgisayar tepki bile vermiyor (5 tane oyun calışmadığını belirttim ancak arşivin %85 i acılmıyor. Halbuki windows 7 de sorunsuz acılıyordu )
Evet ne yapmam lazım? İki işletim sisteminin kotu yanları var ancak ben windows 7 nin chipset driverlarından şuphe ediyorum. Hp nin kendi sitesinde sadece windows 8 icin driverlar var.