DAEMON Tools Lite indir. Surumu fark etmez ama en son surumu indirmekte fayda var. İndirme linkindeki son surum DAEMON Tools Lite kurulumu tamamla. Windows 8 orjinal cd'sini optik surucune tak ve programı ac. Cd'yi gorduğunde sistem tanımladığında Programda cd logosu uzerinde disket işareti olan adı Make Disk İmage'a tıkla ve yeni bi pencere cıkıcak karşına. Acılan pencerede Windows 8 cd'sinin olan surucuyu goster Aygıt: yazan oğeden. Sonra altında Okuma hızı: yazan oğeden en duşuk okuma hızını sec (ornek 2.4x) image dosyan daha iyi olsun hatasız, eksiksiz dosya temiz kurulum icin .Hedef kalıp dosyası: oğesinden yandaki uc nokta kutucuğuna tıklıyoruz ve image dosyamızın nereye cıkarmak istediğimizin yerini belirliyoruz(Masaustu). Masaustu Belirledikten sonra kaydet demeden Dosya adı: oğesine isim vermek istiyorsak veriyoruz, vermek istemiyorsak pekte onemli değil. Kayıt turu: oğesinden Standart ISO derlemeleri (*.iso)'yu seciyoruz ve şimdi Kaydet tuşuna basıyoruz. Programda geri kalan başka ayarlama işlemimiz kalmadığından diğer oğelere dokunmadan Başlat'a tıklıyoruz ve programımızın image alma suresinin dolmasını bekliyoruz.
İşlemimiz tamamlandı ve şimdi Kapat'a basabiliriz.
.
Gorulduğu gibi image dosyamız oluşturuldu.
Ve şimdi diğer işlemimiz olan USB Boot işlemimiz kaldı.
Oncelikle Minimum 4 Gb Flash disk olması gerekmektedir bu işlem icin!!!.USB Boot işlemi icin Novicorp WinToFlash programını tavsiye ederim başka guzel bu iş icin programlarda var,benim icin en basit olan buydu umarım sizin icin de kolay ve basit gelir. WinToFlash - Install Windows From USB - Download Page sitesine giriyoruz ve programın en son surumunu indiriyoruz ornek video
Video size biraz karışık gelebilir onun icin ben size ayrıntılı anlatim USB Boot işlemi icin Novicorp WinToFlashWinToFlash - Install Windows From USB - Download Page sitesine girdik ve resimdeki işaretli olan alan indirme linkimizin bulunduğu yer tıklayıp indiriyoruz.
Dosyamız indi ve zip'li olan arşivimizi tıklayıp acıyoruz.Bende winrar yuklu zip'li dosyalarıda actığı icin problem yok ben winrar'la acıyorum isterseniz zip'lede acabilirsiniz.
Resmimizin işaretli olan yerine tıklayıp programı calıştırıyoruz.
Windows 7 veya Windows Vista (Xp icin gecerli değil) kullanıyorsanız tıklanılan programların veya uygulamaların acılması icin izin penceresi cıkar bunada evet dedikten sonra, Programımız acıldı Karşımıza First Start Wizard isimli penceremiz cıktı buna next diyerek devam ediyoruz.
Kullanım koşullarını kabul etme sayfamız karşımıza cıktı burda I accept EULA oğesine işaretleyip Next diyip devam ediyoruz.
Key file penceremiz cıktı karşımıza bunada Next deyip devam ediyoruz.
Commercial penceremiz cıktı karşımıza bunada Next deyip devam ediyoruz.
Additional parameters penceremiz cıktı karşımıza Custom Setup (advanced) oğesini işaretliyoruz ve altında Make ........diye başlayan uzunca devam eden oğedeki işareti kaldırıp Next deyip devam ediyoruz.
Finished penceremiz cıktı karşımıza bunada Next deyip devam ediyoruz.
Programı Ayarlama işlemimiz bittikten sonra karşımıza
bu şekilde bir pencere cıkıcak.Bu pencerede sağ en alt tarafında language sekmesi var dilerseniz dil ayarları mevcut burdan turkce dil ayarları yapabilirsiniz programı.Turkce dil ayarı icin sağ en alt language'e tıklıyoruz acılan pencerede Language: oğesine gelip Turkce dilimiz secip başka hic bir oğeye dokunmadan Apply'e tıklıyoruz ve programımız Turkce dilimize ayarlandı ve ardından Tamam'a tıklayıp,Resimdeki işaretlediğim olan yere tıklayın ve devam edin.
Sonra karşımıza
Resimdeki gorulduğu gibi bir pencere acılacak işaretli olan yeri aynı şekil kalıp Sonraki'ye tıklayarak devam ediyoruz.
Karşımıza
Resimdeki gibi pencere acılacak ve bu aşamada usb flash diskimize Windows 8 dosyalarını atma aşamamız burda başlıyor.Oncelikle 4 GB kapasiteli Flash diskimizi Pc'mize takıyoruz ve icinde ozel veri varsa yada normal veri sizin icin onemli ise bunları yedekliyoruz bir yere.Usb'mize dosya atma işlemi başlamadan once programımız USB icindeki verileri sileceği icin onemli uyarı.USB'mizi taktıktan sonra pc'mize ve verileri yedekledikten sonra daemon tools kurulu olan programımızı acıyoruz ve onceden image aldığımız dosyayı programımıza sanal surucu olarak gosteriyoruz.
Şimdi bir soru gelicek ve neden direk cd'den değil de sanal surucu olarak yaptık.Cd'de cok ağır ve uzun surduğu icin ve bazen sorunlar cıkartığı icin,genellikle usb den kurulan sistemler onceden image alınmış dosyalarla yapılır daha guvenli kurulum icin,yani bide kişiden kişiye gore değişen zevk meselesi zaman işi bide diğer faktor.
Daemon Tools programımızı actıktan sonra DT altında (+) işareti olan logolu Add DT Virtual Drive tıklıyoruz ve Sanal Aygıt Ekleniyor Uyarı pencerisi gelicek ve yukleme simgesi dolduktan sonra kapanıcak pencere ve logoların altında yeni surucu gorunucek:
Oluşturduğumuz sanal surucumuzun uzerine geliyoruz ve sağ tıklayıp Yerleştir'e tıklıyoruz ve acılan pencereden Dosya adı: oğesinin yanındaki dosya turlerinden Standart ISO derlemeleri (*.iso) yu secip,onceden oluşturduğumuz Windows 8 İmage dosyamızı gosteriyoruz (ornek benim dosyam masaustunde ).
Gorulduğu gibi resimde
Bilgisayarım'da ve Daemon Tools'ta image dosyamız acıldı
Şimdi sıra USB surucumuze Windows 8'i mizi yuklemeye geldi onceden koyduğum resimle devam ediyorum.
1 nolu işaretli yerimiz Windows dosya yolumuz yani sanal surucumuzun actığı image dosyamızı yani Windows 8'i mizi bu oğe sayesinde gostericez. 2 nolu oğe ise windows dosya yolu secim oğesi burdan image dosyamızı gostericez(ornek benim dosya yolum F: Sizin sisteminize gore gostericeksiniz).3 nolu oğe USB surucu bu bizim Windows 8'i yuklemek istediğimiz usb surucu seceneği.4 nolu oğe ise usb surucumuzun sececeğimiz secim oğesi (ornek benim dosya yolum D: Sizin sisteminize gore gostericeksiniz).Ve surucu gosterme işlemimiz bittikten sonra 5 nolu adım Sonraki ye tıklamak.
(ornek benim sistemimde izlediğim yol,siz kendi sisteminize gore yapıcaksınız.)
Sonraki dedikten sonra Karşımıza Windows Lisans Sozleşmesi penceresi gelicek. Burda yapıcağımız işlem sozleşmeyi kabul edip Devam'a tıklayıp devam ediyoruz.
USB icerisine Windows 8 atma işlemimiz başladı.
İşlemimiz başladıktan sonra Karşımıza cıkan aniden bir uyarı penceresi oda ne:
Retry dedikten sonra işlemine devam ediyor program.
Atma işlemimiz devam ediyor.
4GB USB Flash Diskimize Windows 8 Atma işlemimiz bitti.
Sonraki oğesine tıklayıp devam ediyoruz.
Ve karşımıza bir pencere acılıyor,bunada Exit dedin mi işlemimiz tamamlanıyor.
Exit dedikten sonra bir pencere acılıyor ve buna bir işlem yapmadan kırmızı kapat'basıp diğer işleme geciyoruz.
Program bize Free License note diye bi uyarı pencerisi ile karşımıza cıkıyor bunada kapat'a basıp programla işlemimiz tamamlanmış oluyor.
Bu işlemleri yaptıktan sonra USB flash diskimizi Donanımı guvenli kaldırdan cıkar diyerek pc'den cıkarıyoruz ve tekrar takıyoruz pc'mize sistemimiz okuduktan sonra resimdeki gibi windows 8 setup dosyalı bir flash diskimizin olup olmadığını kontrol ediyoruz.Bu işlemi neden yapıyoruz dersek bu aşamaya kadar işlemlerimizin doğru veya yanlış olduğu veya eksik olup olmadığını kontrol etmek icin.
Bu aşamayıda hallettikten sonra Windows 8 yuklu flash diskimizin icine giriyoruz ve dosyaları kontrol ediyoruz.
Ve tabiki Sanal surucu dosyalarını ve elimizde varsa Windows 8 Cd'sinde ki orjinal dosyalarına gore dosyalarımız son bir kez kontrol ediyoruz eksik varmı diye.Eksik cıkarsa işlemimizi aynı şekilde ter tertemiz bir kere daha tekrarlıyoruz.Eksik cıkmazsa USB Flash diskimizle kuruluma geciyoruz.
KINGSTON 4 Gb USB Flash Diskimize Windows 8 Yukleme işlemimiz tamamlanmış oldu uzun bir işlem oldu ama yaptıktan sonra inanın bana değiyor.
İşleminiz bittikten sonra Sanal surucuyu Windows'unuzdan kaldırmak isterseniz Daemon Tools u acıp acılan pencerede Sanal surucuyu kaldır 'a bir kere tıklayın hemen kaldırıyor başka bir işlem yapmanıza gerek yok.
Her adımı tek tek bilgilenmeniz icin saat'lerce ayrıntılı bir şekilde uşenmeden ,kendi sistemimde yaptım iyi gunlerde kullanın.
Meşhur arka plan resmide benden size hediye İyi Gunler İyi Kurulumlar Kazasız Belasız Dileğiyle Allah a Emanet Olun