Calıştığım kurumda kullanılan standalone bilgisayarlar mevcut. Bu standalone bilgisayarlara fiziksel olarak kimse oturum acmıyor. Tanımlı bazı kullanıcılar, kendi kurum bilgisayarlarından uzak bağlantı ile (RDP) bağlantı sağlıyorlar.

Bu standalone bilgisayarlarda bir adet administrator hesabı, bir adet de kullanıcının standart hesabı mevcut.

Administrator hesabı ve dolayısıyla bilgisayarın tum kontrolu bende. Ancak aşağıdaki durumu bir turlu cozemedim.

Kullanıcı kendi hesabıyla soz konusu bilgisayara RDP ile bağlandıktan sonra, işi bitince sign-out olmadan bağlantısını keserse (RDP penceresini direk kapatırsa), akabinde ben admin hesabıyla bağlanmak istediğimde, bilgisayarda mevcut kullanıcı oturumunun acık olduğunu ve benim admin hesabıyla oturum acamayacağımı belirten bir uyarı alıyorum. Yani admin hesabı kullanıcı hesabını ezmiyor.

Hadi bu normal diyelim. Bu durumda kilit ekranında bilgisayarı restart edeyim ki restart sonrası ben admin hesabıyla oturum acayım, ancak kilit ekranında restart veya shutdown gibi secenekler yok, yalnızca disconnect seceneği var. Yani bilgisayara admin hesabıyla login olamadığım gibi, restart veya shutdown da yapamıyorum.

Tek carem gidip bilgisayarı fiziksel olarak Power duğmesinden basılı tutarak restart etmek oluyor. Evden calıştığım gunler bunu da yapamadığım icin oldukca fazla sıkıntı yaşıyorum.

Ozetle isteğim şu:
Ya admin hesabı, kullanıcı hesabını ezmeli, yani kullanıcı log-out olmamış olsa bile admin hesabıyla oturum actığımda, kullanıcı otomatik olarak logout olmalı,
Ya da kilit ekranında disconnect yerine restart, shutdown seceneklerini gorebilmeliyim.

Bu konuda bana destek olabilecek, yol gosterebileceklere şimdiden teşekkurler.

Konuyu hortlatmam gerekecek ama bu konuda desteğe ihtiyacım ciddi şekilde devam ediyor.