Arkadaşlar merhaba iyi akşamlar.
Windows 7'den Windows 10'a yukseltmeyi başarıyla tamamladığım halde Windows 10 etkinleştirme sorunu yaşıyorum. Yaptıklarımı ve yaşadıklarımı paylaşayım. Belki yardımcı olabilirsiniz.

Arkadaşlar orijinal Windows 7 key ile Windows 7'yi bilgisayarıma kurdum ve tum guncellemeleri yaptım. Windows 10 guncellemesi geldi revize işlemini yaptım ve yukseltmeyi online yukleyip kurdum. Windows 10 sorunsuz bir şekilde etkinleştirilmişti.

Yaşadığım Facia:

Arkadaşlar hem uefi hemde temiz kurulum yapmak istedim. Bunun icin Windows 10 uefi destekli USB oluşturdum. Bilgisayarı F11 ile yeniden başlattım ve uefi kuruluma gectim. Zaten Msi anakartım var bir sorun yaşamadım.

Kurulumda GPT dosya sistemi hatası verdi. C ve D suruculerini bicimlendirdim duzelmedi. Ben bu konuda Technopat videolarında boyle bir ayrıntı gormedim. Biraz araştırma yaptım. Hemen kurulum key girme yerine girip Shift F10 yaptım ve Disk 0 deyip clean edip dosya sistemini GPT cevirdim. Ardından "Yeni" ile iki bolum oluşturdum. Windows'u kurdum. Bu ilk Windows 10 giriş ekranında anahtar sordu atladım. Kurulumda da sormuştu atlamıştım. Ardından email ile ilgili bir yer cıkmadı. Bende Windows 10 acıldıktan sonra Hesaplar kısmından Microsoft hesabı gir dedim. Onemli bir ayrıntı yazayım. Ben Windows 10'u revize ederken Gmail.com sitesi hesabı kullandım. Bu arada daha once bir Hotmail hesabı actım onuda mail olarak aynı gmail ile oluşturdum. Yani misal [email protected] gmail hesabım, yine Hotmail hesap acarken kullanıcı adı ve mail olarak [email protected] kullanmıştım. Ancak etkinleştirme gmail.com sitesindeki maile gelmişti. Windows 10'da hesaplar kısmında gmail hesabıyla actığım bir gmail emailini girmek bana sacma gelmişti zaten.

Şu an Windows 10 etkinleştirilmedi.

Ben nerede yanlış yaptım?

Normalde bir kez yukselttikten sonra uefi kurulum yaptığımda email girme ekranı gelmeliydi ama gelmedi.

Sizce bu durum duzeltilebilir mi?

Acaba ilk yukseltilmiş Windows 10'da Kurtarma seceneğinden USB yani 3. secenekle mi uefi kuruluma gecseydim?

Bilemiyorum.

Yorumlarınız icin şimdiden teşekkur ederim.
Umarım bu sorunu cozebilirim :S