RAM 8x2 SSD veya HDD modeli CT500P2SSD8 ve SAMSUNG MZVLQ512HALU-00000 Ekran kartı Nvidia RTX 3060 İşlemci i7-10750H
Arkadaşlar merhaba. Bir iki gun once sabit disklerimi temizlemek icin Disk Temizleme uygulamasını calıştırdım ve uygulamanın ben başlattıktan cok daha sonra acıldığını fark ettim. Bunu biraz araştırdıktan sonra Windows Update'imi kontrol etmeye karar verdim. Ayarlar'dan Windows Update kısmına girdiğimde (ekte bıraktığım gibi) boş bir ekran ile karşılaştım. Sorunun nedenini iyice araştırıp birkac yontem buldum ve tum bu yontemleri denedim, ne yazık ki benim icin cozum olmadı. Denediğim adımları ve bu adımlarda karşılaştığım diğer hataları sizinle paylaşmak istiyorum:
- Oncelikle ''sfc /scannow'', ''DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth'', ''DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth'', ''DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth'' komutlarını denedim.
- Hizmetler'den Windows Update'i otomatik olarak ayarlayıp başlatmayı denedim fakat ''Windows Yerel Bilgisayar uzerindeki Windows Update hizmetini başlatamadı. Hata 1053: Hizmet, belirli aralıklarla yapılan başlama veya denetim isteğine yanıt vermedi.'' hatası ile karşılaştım.
- Hizmetler'den Orchestrator Hizmeti'ni Guncelleştir'i otomatik olarak ayarlayıp başlatmayı denedim fakat yukarıda belirttiğim hatanın aynısını aldım.
- C/Windows yolundaki SoftwareDistribution klasorunun ismini değiştirmeyi denedim.
-''SC config wuauserv start=auto'', ''SC config bits start=auto'', ''SC config cryptsvc start=auto'', ''SC config trustedinstaller start=auto'' komutlarını aktifleştirdim.
-Windows Update sorun gidericisini calıştırmayı denedim fakat ''Beklemede olan yeniden başlatma denetleniyor'' ekranında kaldı ve ilerlemedi.
-Manuel olarak Windows guncelleştirmesi yapmayı denedim.
Denediklerim şimdilik bu kadar. Ayrıca bu konu ile alakası var mıdır bilmiyorum ama Xbox uygulamasından oyun indirirken 0 Mbps internet hızında takılı kalıyor ve indirmiyordu, uygulamayı silip yuklemeyi denedim şimdi direkt uygulamanın kendisini yuklemiyor ve girişte de belirttiğim Disk Temizleme sorununu hala yaşıyorum. Bu konular hakkında bana yardımcı olmanızı bekliyorum. Teşekkur ederim.
Dosya Ekleri 1053.png 163,3 KB · Goruntuleme: 13
troubleshooter.png 20 KB · Goruntuleme: 11
wu.png 323,3 KB · Goruntuleme: 13