Oncelikle hepinize merhaba Technopat sosyal kullanıcıları. Ben uzun suredir bu soruları sormak istiyordum fakat uşendiğimden unutuyordum vs. Bugun uyeliğimi actım ve sorularımı soruyorum.
Şimdi benim şu anki bilgisayarımda orijinal olmayan bir Windows 7 kullanıyorum. Hicbir guncellemesi yapılmamış, rezerve bile edilmemiş. Benim elime orijinal Win 7 Home Premium Key i var ve doğru duzgun calışıyor.(Gecen sene aldığımız laptop un altına vardı) Ben ise veri kaybı yaşamak istemediğimden orijinal Windows 7 ye gecmemiştim. Şimdi benim amacım bu orijinal Windows 7 key ini kullanarak UEFI kurulum yapıp Windows 10 a gecmek asıl isteğim. Bunun icin ne yapmalıyım? Bir diğer sorum ise eğer boyle bir şey mumkun olmuyorsa Windows 7 kurup orijinal bir şekilde rezerve edip Windows 10 a mı gecmeliyim? Eğer bunu yapmak zorundaysam Windows 7 yi UEFI olarak kurarsam Windows 10 um da UEFI olur mu? Yani kısacası şoyle diyeyim. Ben orijinal Windows 7 im ile orijinal UEFI bir şekilde kurulmuş Windows 10'a gecebilmek. Bir de şoyle bir sorunum olacak diye duşunuyorum. Direk Windows 10 kurarsam ASRock > Z77 Extreme3 anakartımın driverları daha cıkmadığı icin de biraz korkuyorum. O yuzden eğer ISO dosyasından kurulum yapılma imkanı mumkun ise birazcık da bekleyeceğim. Bir sorum daha var. Eğer orijinal Windows 7'ye driverlarını kurduktan sonra 10 a gecersem driver konusunda bir sıkıntı yaşar mıyım? Umarım sorularıma cevap verirsiniz, iyi gunler Technopat sosyal ailesi.