Herkese merhaba,
Bildiğiniz uzere ulkemizde ve dunyada yoğun olarak Twitch, Facebook Gaming, YouTube, Mixer gibi platformlardan video oyun yayıncıları izleniyor. Yuksek lisans oğrencisi ve aynı zamanda bir oyun sever olarak yuksek lisans tezimin konusu olarak Twitch gibi platformlarda izleyicilerin neden yayın izlediklerine kendi daraltılmış konum cercevesinde değinmek istiyorum. Bu nokta da temel duşuncem olarak izleyicilerin yayını coğunlukla o oyunu oynayacak bilgisayar, ekipman, internet bağlantısı ve oyunların pahalı olması nedeniyle izlediklerini duşunuyorum. Anlayacağınız burada temel perspektifi ulkemizde yoksulluk nedeniyle oyunu oynamak yerine oyunu oynayanların deneyimini paylaşma ve boylelikle ucretsiz bir şekilde oyunlardan uzak kalmamak uzerine kurdum.
Burada tabii ki belirli ekipmana sahip olup oyunu oynayan ancak yetenekli yayıncılardan oyun taktikleri oğrenmeye calışan izleyiciler mevcut. Sadece kafa dağıtmak, sosyalleşmek, sohbet icin yayın izleyenler de var. Fakat dediğim gibi temel duşuncem yoksulluk uzerine ve sizler bu konuda neler duşunuyorsunuz. Sizlerin video oyun yayıncılarını izlemekteki amacınız, sizi harekete geciren şeyler neler? Oyun alacak yeterli param ve kaliteli bir bilgisayarım olsa yayıncıyı izlemem, onun yerine oyunu oynarım diyenler var mı aranızda? İyi bir bilgisayara sahip olduğunuzda yayınları aynı sıklıkla izlemek yerine oyun oynamayı tercih eder misiniz? Yardımlarınız icin şimdiden teşekkur ederim.