[IMG]http://img27.**************/img27/1060/20090826165239.jpg[/IMG]
Mac kullanıcılarının ovunc kaynağı olan bir ozellik tarihe gomuluyor; Mac de PC'leşiyor!
Bir Mac guvenlik blog'unda ortaya cıkan habere gore Cuma gunu piyasaya cıkacak olan Snow Leopard işletim sistemi anti-virus icerecek.
Blog'da yer alan bir ekran goruntusunde Snow Leopard bir malware'i engellerken goruluyor. Bu blog, Mac icin guvenlik yazılımlarında uzmanlaşan Intego'ya ait. Intego bu ekran goruntusunun Snow Leopard işletim sisteminde, Safari uzerinden gelen bir trojan'i tespit eden anti-virusten alınmış olduğunu soyluyor.
Mac'ler icin Windows PC'ler kadar cok virus ve casus yazılım cıkmıyor. Bununla birlikte olan viruslere ve guvenlik acıklarına karşı savaşan firmalar, ortaya cıkan tehditlerin altını cizerek Mac viruslerinin de onemli olduğunu vurguluyor. Guvenlik yazılımı firmalarının, Snow Leopard'a eklenmiş olan anti-virus'e nasıl tepki vereceği merakla bekleniyor.
Snow Leopard'a geciş icin yeni anti-virus'un dışında da pek cok sebep bulunuyor. Apple'ın vaatlerine gore e-postalar iki katı hızlı yuklenecek. Time Machine'in sistemi yedeklemesi yuzde 80 hızlanacak. 64 bit surumde hız ikiye katlanacak ve bu paket 7Gb daha az yer kaplayacak.
Guncellemenin fiyatının 29 dolar olması ise Mac kullanıcıları icin cok cekici. Apple'ın utun Mac kullanıcılarını Snow Leopard'a gecirmek istediğini bu fiyat anlatmaya yetiyor.
Kaynak:
CHIP Online
- ReadBull.net
- Donanım Forumu
- işletim Sistemleri
- MacOS
- Snow Leopard'da anti-virus yazılımı