Afrika'ya ucuşa giden THY kabin memuru Ece Taşan, cece sineği ısırması sonucu uyku hastalığına yakaland
Afrika'ya ucuşa giden THY kabin memuru Ece Taşan, cece sineği ısırması sonucu uyku hastalığına yakalandı. İstanbul donuşu hastaneden tedavi altına alınan Taşan, hastalığının ilacının yurt dışından getirilmesi icin Twitter aracılığı ile yardım istedi.
THY kabin memuru Ece Taşan, gectiğimiz hafta gorevli olarak Afrika'ya uctu. Burada cece sineğinin ısırması sonucu rahatsızlanan Taşan'ın uyku hastalığına yakalandığı oğrenildi.
Alman Hastanesi'nde tedavi altına alınan Taşan, hastalığının ilacının yurt dışından getirilmesi icin sosyal paylaşım sitesi Twitter aracılığı ile adeta kampanya başlattı. Twitter hesabından yardım isteyen Taşan, "Yıllarca 'uyku boceği mi ısırdı, yok efendim uyku boceği oldun' diye diye kendimi ısırttırdım. Ama bu kadar kotu bir şey olduğunu bilsem demezdim",
"Suramin veya pentamidin ilaclarini bulabilen bana acil olarak ulaşsın lutfen", "Acil ilacımın bulunması gerekmektedir. Fransa'da bulunduğu soyleniyor. Hangi şehir, nerdedir bu yarin netleşecek. Afrika ulkelerinde daha yaygın Afrika'dan aldığım bir parazit vucuduma yayılmadan engellemek lazım. Zamanla yarış" şeklinde twettler attı.
Ote yandan, THY yetkilileri, ilacın Ankara'da bulunduğunu ve İstanbul'a getirildiğini acıkladı.
CECE SİNEĞİ
Genellikle Afrika gibi sıcak iklimlerde gorulen cece sineği, "uyku hastalığına" yol acması ile tanınıyor. Sineğin ısırması ile kana yerleşen mikrop, ateş, eklem arısı ve baş ağrısı yapıyor. Hastalık sinir sistemine zarar verirse, olume kadar giden sonuclar doğurabiliyor.