Vucuda alınan besinlerin faydalı bir bicimde vucutta kullanılmasına beslenme denir. Ulkemizde beslenmeye bağlı olarak bir suru rahatsızlık bulunur. Bu rahatsızlıklar, bebekler ile cocuklarda malnurtisyonu kansız kalmak, şişmanlık, vitamin eksikleri, diş curumesi olarak gorur. Yetişkenlerdeyse, şeker hastalığı, şişmanlık, hipertansiyo, kalp hastalığı ve damarlarda gorulen hastalıkların bazılarıdır. Dengesiz ve yetersiz olarak beslenmenin nedenleri arasında ekonomik nedenler ve yetersiz bilgiler ile uygulamada yapılan hatalardır. Yapılan araştırmalarda besin değeri en cok olan besinlerin arasında Tam Buğday Ekmeği gelir.

Tam Buğday Ekmeğinin Yararları

Biyoaktif bileşenleri sayesinde cok yuksek bir besin değerine sahiptir.
İceriğinde bol miktarda B vitamini bulunur.
Minareller ve posa acısından onemli bir kaynaktır.
Kandaki yağ oranı duzenler Tam Buğday Ekmeği
Vucuttaki şekeri duzenler.
Tam buğday ekmeğinde az kalori bulunduğu icin hem tokluğu uzun sağlarken hem obezite olmayı engeller.
Bazı kanser turlerine karşı koruyucudur.
Yuksek tansiyona da iyi gelir.
Kalp ve damar hastalarına da yararlıdır Tam Buğday Ekmeği.
Metabolizmayı duzenler.
İcerisinde E vitamin vardır. Metabolik sendrum problemini engeller.
Tam Buğday Ekmeğinin Zararları

Bazı inşalarda colyak emilim problemi vardır. Bunlar mutlaka diyetisyene veya doktora danışarak tam buğday ekmeğini kullanmalıdır.