Antalya'da beyaz diş isteğiyle girdiği operasyonların ardından 32 dişini cektirmek zorunda kalan Sunay Ozturk'un (41) ağrıları dinmeyince, ceneye giden sinir ucları kesildi
Antalya'da, beyaz diş isteğiyle girdiği operasyonların ardından 32 dişini cektirmek zorunda kalan Sunay Ozturk'un (41) ağrıları dinmeyince, ceneye giden sinir ucları kesildi.
İHA'nın haberine gore; Alanya ilcesinde yaşayan, 2 cocuk sahibi Sunay Ozturk, 6 ay once dişlerini beyazlatmak amacıyla zirkonyum kaplama yaptırma kararı aldı. Bankadan 10 bin lira kredi cekip, ozel diş polikliniğine giden Ozturk´un ustten ve alttan 10´ar olmak uzere toplam 20 dişi kaplama icin kesildi. İstediği beyaz dişlere kavuşmak icin gun sayan Ozturk, bir sure sonra yine aynı polikliniğe geldi. Azı dişinde ağrı olduğunu soylemesine karşın, iddiaya gore, Ozturk'e kaplama işlemi gercekleştirildi. İşlemin ardından birkac gun sonrası azı dişindeki ağrının diğer dişlere vurmasıyla doktoruna tekrar başvuran Ozturk'e, antibiyotik ve ağrı kesici ilaclar verildi. Bu ilacları kullanmasına rağmen ağrıları dinmeyen kadın, azı dişi ile ağrı hissettiği diğer 3 dişinin cekilmesini istedi. İmza karşılığında dişleri cekilen Ozturk'un ağrıları yine kesilmedi.
İHA'nın haberine gore varını yoğunu sağlığı icin harcayan gozu yaşlı kadın eski gunlerine donmek istediğini belirterek, "Aynaya bile bakamıyorum. Eski halime geri donemem ama acı cekmek istemiyorum. Bir simit ile birlikte cay icmek istiyorum" dedi.
Varını yoğunu sağlığı icin harcayan gozu yaşlı kadın eski gunlerine donmek istediğini belirterek, "Aynaya bile bakamıyorum. Eski halime geri donemem ama acı cekmek istemiyorum. Bir simit ile birlikte cay icmek istiyorum" dedi. Ozturk'un hastalığının teşhisini koyan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mahmut Akyuz, daha onceden diş hekimleri tarafından uygulanan yontemler sonrası Ozturk'un sinir dokusunda hassasiyet bozukluğu meydana geldiğini, bu sebepten dolayı da ağrılarının kronikleştiğini kaydetti. Ozturk'un hastalığına, gectiğimiz ay, Turk Sanat Muziği sanatcısı Umut Akyurek'in de yakalandığı acıklanmıştı.
Ailesinden kalan ilk emekli maaşıyla 10 bin lira kredi cekerek ozel bir diş polikliniğine giden Ozturk'un ust ve alttan 10'ar olmak uzere toplam 20 dişi kaplama icin kesildi. Bir muddet sonra hayal ettiği beyaz dişlere kavuşmak icin gun sayan Ozturk, yine aynı polikliniğe geldi. İddiaya gore ise azı dişinde ağrı olduğunu soylemesine karşın Ozturk'e burada kaplama işlemi gercekleştirildi. İşlemin ardından bir kac gun sonrası azı dişindeki ağrının diğer dişlere vurmasıyla doktoruna tekrar başvuran Ozturk, kendisine verilen antibiyotik ve ağrı kesici ilaclar verildi. Bu ilacları kullanmasına karşın ağrıları hic dinmeyen kadın, azı dişi ile ağrı hissettiği diğer 3 dişinin cekilmesini istedi. İmza karşılığında dişleri cekilen Ozturk, ağrılardan kurtulacağını sandı ancak ağrılar yine kesilmedi.
1,5 ayda 32 dişini cektirdi Bunun uzerine Ozturk, Antalya Isparta ve Denizli'de doktor doktor gezmeye başladı. Ağrılarından kurtulmak icin varını yoğunu satan Ozturk, iddiaya gore gittiği her diş doktorundan 'ağrın bu sefer dinecek' yanıtını aldı. Ceşitli kanal tedavileri ve devam eden diş cekimlerinden de sonuc alamayan Ozturk, kafasını saran ağrıdan kurtulabilmek icin tum dişlerini cektirme kararı aldı. Yaklaşık 1,5 ayda 32 dişinden olan talihsiz kadın, bu sefer ağrılardan kurtulacağını duşunmuşken yine husrana uğradı.
'Delirten hastalığa' yakalandığı soylendi Ağrı kesiciler fayda etmediği icin yeşil recete kapsamına giren uyuşturucu ilaclarla bir nebze ağrılarını dindirebilen Ozturk, beyin ve sinir cerrahına giderek durumunu izah etti. Burada ise kendisine halk arasında 'delirten hastalık' diye bilinen 'trigeminal nevralji' teşhisi konuldu. Ardından son care olarak beyin ameliyatına giren Ozturk'un operasyon sonrası da ağrıları dinmedi. Ozturk'un tum bu yaşadığı acı dolu gunler, kafasının yanı sıra kalbini ve tansiyonunu da etkiledi. Dişlerindeki sıkıntıdan dolayı Ozturk'un, kalp kapakcığı acıldı, hipertansiyon hastası oldu.
"Aynaya bakamıyorum" Acısının halen devam ettiğini belirten Sunay Ozturk, 6 ay onceki haliyle şu anki hali arasında dağlar kadar fark olduğunu ve bundan dolayı aynada kendisine bakamadığını soyledi. Artık acı cekmek istemediğini ifade eden gozu yaşlı anne, "Kızım, 'anne eski haline ne zaman doneceksin' diye soruyor. İyi bir tedavi edilmek istiyorum. Benim neyim var, bana ne yapıldı? Bu ağrı ne? Varım yoğum gitti, cocuğum okuldan geri kaldı. Bir annenin yanında sığıntı gibiyim. Eski halime geri donemem ama acı cekmek istemiyorum. Uyuşturucu hap kullanmak istemiyorum. Ben para pul istemiyorum, sağlık istiyorum. Bir simit ile birlikte cay icmek istiyorum" diye konuştu.
Teşhisi koyan doktor: "Dişlerinin cekilmesi sinir dokularına hasar vermiş" Ozturk'un hastalığının teşhisini koyan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mahmut Akyuz, daha onceden diş hekimleri tarafından uygulanan yontemler sonrası Ozturk'un sinir dokusunda hassasiyet bozukluğu meydana geldiğini, bu sebepten dolayı da ağrılarının kronikleştiğini kaydetti. Hastanın surecten psikolojik olarak etkilendiğini de ifade eden Akyuz, "Butun dişleri cekilmiş ve yapılan işlemlerle oradaki sinir dokusunun hassasiyeti bozulmuş, bununla ilgili şikayetleri kronik ağrı haline gelmişti. Cerrahi mudahalesi yapılmasına rağmen şikayetleri devam ediyor. Yapılması gereken tum cerrahi mudahale başarıyla yapıldı. Ameliyat sonrası bir miktar, yuzde 60-70 rahatlamıştı" dedi.
Trigmeninal nevralji Halk arasında "delirten hastalık" diye bilinen "trigeminal nevralji", yuz bolgesini tutan bir noropatik ağrı turudur ve "tic douloureux" diye de adlandırılır. Trigeminal nevralji, trigeminal sinirin bir ya da daha fazla dalının kapsadığı alanda gelişen, ani, genellikle tek taraflı, şiddetli, kısa sureli, şimşek gibi saplanan bir ağrıdır. Ceşitli calışmalarda, trigeminal nevralji gorulme sıklığının 100 bin 'de 5 ile 25 arasında olduğu bildirilmiştir. Kadınlarda 1.7-2.2 kat daha sık olduğu bilinmektedir. Ağrının genellikle yuzun alt ve ust cene bolumunde gorulduğu ve daha cok 50 yaş uzerinde gorulen hastalığın, cocuklarda bile olabileceği belirten uzmanlar, "Hastalık yuzun duyusunu sağlamanın yanında, ciğneme kaslarının calışmasını sağlayan trigeminal sinirde bir problem olması sonucunda oluşmaktadır. Trigeminal nevralji ağrısı surekli, yakıcı veya sancılı bir ağrıdır, bu da hastayı sıkıntıya sokabilmektedir. Bazı hastalar bu ağrı nedeniyle yemek yiyemez, su icemez hale gelmektedir. Hastalık cok sık gorulmemesi nedeniyle, genellikle diş hekimleri ve diğer hekimler tarafından atlanmakta ve teşhis genellikle noroloji ya da beyin cerrahi uzmanlarınca konulmaktadır" diyor.
Sanatcı Umut Akyurek de yakalanmıştı Ote yandan gectiğimiz Nisan ayında Turk Sanat Muziği sanatcısı Umut Akyurek''in de nadir gorulen bu hastalığa yakalandığını ses sanatcısı Onur Akay tarafından duyurulmuştu. Akay, kendi internet sitesinden Akyurek'in durumuyla ilgili, "Değerli sanatcı dostum Umut Akyurek, 5 aydır yuz bolgesinde dayanılmaz ağrılar cekiyordu, kullandığı ilaclar ise hic fayda etmiyordu ve bu şikayetlerini kimselere belli etmeden 5 aydır şarkı soyluyordu. Dun Umut'la konuştum, "Maalesef dişci hatası ve ihmali!" dedi. Meğer dişleri yapılırken beyinden gelen trigeminal sinirlerini zedelemişler. Kendisine 'trigeminal nevralji' teşhisi konulan Umut Akyurek, tıpta bilinen en şiddetli ağrılarla boğuşuyor. Boş yere diş ve sinuzit tedavisi goren Umut'un rahatsızlığına, Perşembe gunu beyin cerrahi uzmanları bakacak" acıklamasını yapmıştı.