İnternet Reklamcılığı teknolojinin hayatımıza adapte olması ile cağımızın en etkili reklam turlerinden biri haline gelmiştir ve gun gectikce değerine değer katmaktadır. Peki nedir bu internet reklamcılığı? Markalar neden reklam butcelerinin kayda değer bir kısmını bu reklam turune ayırmaya başladı? Diye sorduğunuzu duyar gibiyim...
İnternet Reklamcılığı Nedir?
İnternet Reklamcılığı Yeni Medya olarak tanımlanan online kanallarda (internet) urun veya hizmetlerimizin varlığını bir ucret karşılığında internet kullanıcısı olan potansiyel muşterilerimize sunmak uzere yaptığımız tanıtım calışmalarına internet reklamcılığı denilmektedir.
İnternet kullanıcısı olan geniş kitlelere erişim imkanı sağlar, konum, cinsiyet, yaş, ilgi alanı vb geniş hedefleme secenekleri sunar, bircok farklı internet kanalı vasıtası ile muşteri ile cift taraflı etkileşime gecebilme imkanı verir, reklam verenler icin kredi kartı, havale vb. bircok odeme seceneği bulunmaktadır, reklam verenler sadece reklamları tıklandığı zaman odeme yapabilecekleri reklam turlerini tercih edebilir.
İnternet Reklamcılığının Alanları
İnternet Reklamcılığının Alanlarından bazıları şunlardır; Arama Motoru Reklamcılığı, Video Reklamcılığı, Banner Reklamlar, Mobil Uygulama Tanıtım Reklamları, Sosyal Medya Reklamcılığı, E-Posta Reklamcılığı, Tanıtım Yazısı Reklamcılığı.