Daha once Linux ile ilgili bir cok şey duymuşsunuzdur, ancak aşağıda neden Linux sorusuna verilecek 5 cevabı bulabilirsiniz. Linux 15 yıl icerisinde Dunya uzerinde buyuk bir beğeni ve yer edindi bunun tabiki nedenleri var…
1 – Linux ucretsiz ve ozgur bir işletim sistemi : Linux ucretsiz bir şekilde indirilip kurulabilen, uzerinde her turlu değişiklik yapılabilen bir işletim sistemi. Bu da Linux’u diğer işletim sistemlerinden yuzlerce dolar daha ucuz yapıyor.
2 – Linux Kararlı Bir İşletim Sistemi : Linux uzerinde kernel guncellemesi yapmadıkca, yani işletim sisteminin cekirdeğini değiiştirmedikce, sistemde ne yaparsanız yapın bilgisayarı yeniden başlatmaya gerek yoktur. Linux tum bu işlemleri arka planda halledebilen cok işlemli bir işletim sistemidir.
3 – Linux ve Acık Kaynak Yazılımlar : Linux tamamen acık kaynak kodlu yazılımlarla doludur. Bu yazılımlarla ihtiyacınız olan herşeyi gercekleştirebilirsiniz. OpenOffice.org, Koffice, Evolution, Firefox v.b.
4 – Linux Eski Donanımlarınızda Calışır : İşletim sistemleri geliştikce eski donanımlara olan desteklerini kaybedip daha fazla sistem kaynağı istemektedirler. Ancak Linux diğer işletim sistemlerinin calışamayacağı donanımlara kolaylıkla uyum sağlayabilen esnek bir yapıdadır.
5 – Linux İnernet’te guc katıyor : Evet bu kesinlikle doğru. Gunumuzde gozlemlediğimizi bir cok web sitesi Linux serverlar uzerinde host edilmektedir. Yine internetin alt yapısını oluşturan bir cok router ve switch uzerinde Linux versiyonu işletim sistemleri yer almaktadır.
Alıntıdır.
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- işletim Sistemleri
- Linux
- Linux'a Bakmanızı Gerektiren 5 Neden