Merhabala direkt konuya gireyim daha once Antalya'da yaşıyordum internet kutusuyla binamın arasındaki mesafe 250 metre ve bana verecekleri internet 50Mbps aralığında gozukuyordu yine de bağlattım ve aldığım hız 100Mbps SNR değerlerim ise cok stabil ve yeterliydi şimdi mecburi bir şehir değiştirdim ve erzuruma taşındım.
İnternet kutusuyla aramdaki mesafe 150mt ve bana 75Mbps verebilecekleri gorunuyordu. İnternetimi nakil yaptırdıktan sonra gorduğum değeler ise beni şaşırttı.
Bana soylenen hız 75 Mbps iken aldığım hız 65 Mbps ve tum değerlerim cok duşuktu ve oyunlarda 10-20ms ping jitter yaşamaya başladım bende binadaki internet kablosunda sıkıntı olabileceğini duşunup CAT6 kablo cektirdim lakin değerlerim hic değişmedi yani anladığım kadarıyla kutudan binaya gelen kısımda bir problem var bu problem icin TurkNet'e yazdım ama benden hız testi vs istediler daha once TurkNet'i 2 sene kullanıp sırf aynı konudan muzdarip iken benden surekli hız testi istedikleri icin iptal etmiştim ben bu binaya gelen internetin duzelmesi icin ne yapabilirim nereye başvurmalıyım?