Milli Eğitim Bakanlığı, 2012 yılında genelge cıkarmış ve sıra tahsisli konutların dağıtımı sırasında "Okullardaki sıra tahsisli konutların dağıtımında oncelik eğitim oğretim hizmetleri sınıfı personeline verilecektir" duzenlemesi getirmişti.
Tec-Sen adlı sendika tarafından acılan davada, soz konusu bu duzenlemenin bir ust hukuk normu olan kanun ve yonetmeliğe aykırı olduğu belirtilmiştir. Danıştay 2. Dairesi de yapmış olduğu tespitte, hem kanunda hem de yonetmelikte, sıra tahsisli konutların dağıtımı sırasında oğretmenlere oncelik veren bir duzenlemenin bulunmadığını gerekce gostererek genelege hukmunu iptal etmiştir.
Danıştay'ın kararları Anayasa Mahkemesi kararları gibi değildir. Anayasa Mahkemesi kararları geriye doğru yurumemektedir. Bu husus Anayasa'da yazmaktadır. Ancak Danıştay kararları geriye doğru yurumekte ve işlemi ilk olduğu şekline dondurmektedir. Genelgede yer alan duzenlemeden dolayı hak kaybına uğrayan Eğitim Oğretim Hizmetleri Sınıfı dışındaki bir personelin bulunması ve bu personelin Danıştay kararını gerekce gostererek başvurması halinde, bu başvurunun işleme alınması ve yonetmelik ekinde yer alan 4 sayılı cetveldeki puan durumuna gore yeni bir değerlendirmenin yapılması gerekmeketdir.
İŞTE MAHKEME KARARI