Danıştay, gorevde yukselmede, yardımcı hizmetler sınıfı memurlarını dışlayan yonetmelik hukumlerinin yururluğunu durdurdu.
Danıştay 16. Dairesi, Turk Eğitim Sen tarafından acılan davada, KYK'nın gorevde yukselme yonetmeliğinde yer alan ve yardımcı hizmetler sınıfı memurlarının bazı unvanların gorevde yukselmesine başvurmasını engelleyen hukumlerinin yurutmesini durdurdu.
KYK yonetmeliğinde 29 Kasım 2014 tarihinde yapılan duzenlemeyle, şube muduru, yurt muduru, kuruluş muduru, eğitim uzmanı, uzman, yurt mudur yardımcısı, cozumleyici, şef ve koruma guvenlik şefi kadroları icin gorevde yukselme uygulamasında, yardımcı hizmetler sınıfı personelini dışlayan hukumlere yer verilmiştir.
YURURLUĞU DURDURULAN HUKUMLER AŞAĞIDA KOYU OLARAK GOSTERİLMİŞTİR
Madde 6(1) Bu Yonetmeliğe tabi kadrolara gorevde yukselme suretiyle yapılacak atamalarda aranacak şartlar aşağıda belirtilmiştir.
(3) Ozel şartlar:
a) Şube Muduru, Yurt Muduru ve Kuruluş Muduru kadrolarına atanabilmek icin; 1) En az dort yıllık yuksekoğrenim mezunu olmak, 2) Yardımcı hizmetler sınıfı dışındaki kadrolarda calışmış olmak, b) Sivil Savunma Uzmanı, Eğitim Uzmanı ve Uzman kadrolarına atanabilmek icin;
1) En az dort yıllık yuksekoğrenim mezunu olmak, 2) Yardımcı hizmetler sınıfı dışındaki kadrolarda calışmış olmak, c) Yurt Mudur Yardımcısı kadrosuna atanabilmek icin;
1) En az dort yıllık yuksekoğrenim mezunu olmak, 2) Yardımcı hizmetler sınıfı dışındaki kadrolarda calışmış olmak, c) Şef ve Koruma ve Guvenlik Şefi kadrolarına atanabilmek icin;
1) En az iki yıllık yuksekoğrenim mezunu olmak, 2) Yardımcı hizmetler sınıfı dışındaki kadrolarda calışmış olmak, 3) Koruma ve Guvenlik Şefi kadrosu icin 5188 sayılı Ozel Guvenlik Hizmetlerine Dair Kanunda aranan şartlara sahip olmak, d) Cozumleyici kadrosuna atanabilmek icin;
1) En az dort yıllık yuksekoğrenim mezunu olmak, 2) Yardımcı hizmetler sınıfı dışındaki kadrolarda calışmış olmak, 3) En az iki programlama dili bildiğini belgelemek, e) Muhasebeci kadrosuna atanabilmek icin;
1) En az iki yıllık yuksekoğrenim mezunu olmak, 2) Yardımcı hizmetler sınıfı dışındaki kadrolarda calışmış olmak, Danıştay kararını gormek icin tıklayın.