Resim oğretmenliği bolumunden mezun olduktan sonra 7 yıldır atanamayan Neslihan Kurtcu, Amasya'da actığı cikolata dukkanında kendi tasarladığı cikolata kutularını renklendiriyor. 2011 yılında Pamukkale Universitesi Eğitim Fakultesi Resim Oğretmenliği Bolumunden mezun olduktan sonra 4 yıl ozel bir okulda mesleğini yapan ancak KPSS sınavlarına girmesine karşın ataması gercekleşemeyen Corumlu oğretmen Kurtcu, bir anda cikolata sektorune girmeye karar verdi. Hazırladığı projesi başvurduğu KOSGEB tarafından kabul edilince cikolata kutularını rengarenk tasarlamaya başlayan 28 yaşındaki Kurtcu'nun Amasya Akbilek Mahallesi'ndeki iş yerinin acılışına KOSGEB Muduru Bayram Ali Kukuş, Corum Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Amasya Esnaf Odaları Birliği Başkanı İsa Kose ile siyasi parti temsilcileri de katıldı.
Sektore renklilik getireceğine inandığını belirten Kurtcu, "Gunumuz şartlarında atamamın olamayacağını kestirince bir şeyler yapmaya karar verdim. KOSGEB'e başvurdum. Projem kabul edilince iş yerimi kurdum. Cikolata kutularını kişiye ozel tasarlıyorum. Renkleri, kutusu hepsi farklı oluyor" diye konuştu.