TEKİRDAĞ'ın Cerkezkoy ilcesinde emekli ilkokul oğretmeni İrfan Sevgi, 50 yıl sonra mesleğine ilk başladığı yer olan Sivas'ın Divriği ilcesine bağlı Cayoren koyunu ziyaret etti. TEKİRDAĞ'ın Cerkezkoy ilcesinde emekli ilkokul oğretmeni İrfan Sevgi, 50 yıl sonra mesleğine ilk başladığı yer olan Sivas'ın Divriği ilcesine bağlı Cayoren koyunu ziyaret etti.
Cerkezkoy'de oturan İrfan Sevgi (72), aynı yaştaki eşi Nihal Sevgi ile yaklaşık bin 200 kilometre yol katederek ilk gorev yaptığı Sivas'ın Divriği ilcesine bağlı Cayoren koyune geldi. Sevgi, burada koylulerle hasret giderdi. 1966 yılında Kepirtepe Oğretmen Okulu'ndan mezun olduktan sonra Cayoren İlkokulu'na atandığını belirten İrfan Sevgi, o yıllarda bir kısmı yaya olmak uzere, gunler suren zorlu bir yolculukla koye ulaştığını soyledi. 1966 ile 1968 yılları arasında Cayoren'de gorev yaptığını kaydeden Sevgi, şoyle konuştu:
"Koye 20 yaşında genc bir oğretmenken geldim. Donemin şartları cok zordu. Bunların tumune goğus gererek gorevime başladım. O donemde koyde 1943 yılında topraktan inşa edilmiş bir okul vardı. Yenisinin yapılması icin koy sakinlerinin bağışladığı bir arazinin tahsisini sağladık. Burokratik işlemler icin defalarca yaya ya da at sırtında ilce merkezine gittik geldik. 1968 yılında askerlik gorevim icin koyden ayrılırken yeni yapılacak okulun inşaat malzemeleri gelmişti. Fakat okul binasını goremedim. Şimdi yarım asır sonra buradayım. Yapımı icin koy sakinleri ile mucadele verdiğimiz okulun hala ayakta olduğunu gormek buyuk mutluluk. Cayorenliler ile 50 yıl boyunca iletişimim surdu. Birbirimizden hic kopmadık. Yıllardır koye yeniden gelmek istiyordum. Bugune kısmetmiş. Evlerinde kaldığım, ekmeklerini yediğim beni iki yıl boyunca el ustunde tutan guzel dostlarla tekrar buluşmanın verdiği mutluluğu tarif etmem imkansız. İki oğrencim de burada. Onlar da torun sahibi olmuşlar. Guzel anıları tekrar yaşadığım icin cok mutluyum" dedi.
1960'lı yıllarda Cayoren İlkokulu'nda İrfan Sevgi'nin oğrencisi olan Ali Kaplan ve Hasan Ucan da oğretmenleri ile buluşmaktan dolayı sevinc yaşadıklarını soyledi.
Cayoren Muhtarı Ali Cardak ise, 'Koyumuzun ilk oğretmenlerinden biri olan İrfan hocamız yarım asrın ardından koyumuze geldi, misafirimiz oldu. Bu ziyaretten onur duyduk" diye konuştu.