Ubuntu Lucid Lynx - 10.04 kullanıcıları icin gecerli değildir.
Karmic uzerindeki yeni surum GDM icin tema vs. gibi konularda sıkıntılar mevcut. Eski surumu denemek isteyen kullanıcılar aşağıdaki yolu takip edebilirler. Not olarak belirtmeliyim ki kendim henuz denemedim ve denemeyi duşunmuyorum Cıkacak sorunları beraberce aşmayı deneyebiliriz.
Once garanti olması acısından gdm'yi sonlandırarak konsola duşelim. Bu aşamadan sonra bu yazıyı okuyamayacağınız icin bence komutları bir kenara cok dikkatlice not edin.
1.
Kod:
sudo /etc/init.d/gdm stop
Bu komuttan sonra konsolda duşeceksiniz. Giriş yapın. Eğer yapamıyorsanız Ctrl+Alt+F2 ile ikinci konsola gecip orada gecişi deneyin.
2.
Kod:
sudo aptitude install gdm-2.20
Bu komut eski GDM'yi kurmayı isteyip, yensini ve guest-session paketini kaldırmak isteyecektir. Devam edin.
3. Kurulum bittikten sonra aşağıdaki komutu aynen uygulayın:
Kod:
sudo cp /etc/gdm/gdm.conf /etc/gdm/gdm.conf.yedek sudo sed -i 's/X11R6\///' /etc/gdm/gdm.conf
4. Tekrar GDM'yi başlatın:
Kod:
sudo gdm
Alternatif yol
Yukarıdakine hic gerek olmadan aşağıdaki şekilde yaptım diyen de mevcut
Hic konsola gecmeden Synaptic'i acın. gdm-2.20 paketini kurun ve eskisinin kaldırılmasını onaylayın. Ardından:
Kod:
sudo gedit /etc/gdm/gdm.conf
ile ilgili dosyayı acın ve /usr/bin/X11R6/ olarak gorduğunuz yerleri /usr/bin/X olarak değiştirin. Kaydedip kapatın ve sistemi yeniden başlatın.
Kaynak : ubuntugeek
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- işletim Sistemleri
- Linux
- GDM surumunu 2.20'ye duşurme