Zonguldak'ın Ereğli ilcesi Ormanlı beldesinde bulunan Sinitli İlkokulunun oğretmenleri, derme catma bir binada yaşayan oğrencileri icin el ele verip yeni ev yaptırdı. Zonguldak'ın Ereğli ilcesi Ormanlı beldesinde bulunan Sinitli İlkokulunun oğretmenleri, derme catma bir binada yaşayan oğrencileri icin el ele verip yeni ev yaptırdı.
Kdz. Ereğli ilcesine bağlı Ormanlı beldesinde Sinitli İlkokulu Muduru Omer Altunbaş ve okul oncesi oğretmeni İbrahim Aslankaya, oğrencileri Gulsum ve Guven Ozen kardeşlerin ailesini ziyaret ettiklerinde harabeye donen bir evde yaşadıklarını gordu. Gordukleri manzara karşısında buyuk uzuntu yaşayan Altunbaş ve Aslankaya, okuldaki diğer oğretmenlerle durumu paylaştı. Oğretmenler ortak bir karar alarak Ozen ailesini bu durumdan kurtarmaya karar verdi. El ele verip koylulerle birlikte harabeye donen evi yıkıp yenisini yapmaya başlayan oğretmenler, yaklaşık 6 ay gibi bir surede kaba inşaatı tamamladı. Aileyi gecici olarak koyde kullanılmayan eski bir kahvehaneye yerleştiren Okul Muduru Altunbaş, Ozen ailesi icin yapımına başladıkları evin yuzde 70 oranında tamamlandığını, geri kalan kısmının tamamlanması icin ise desteğe ihtiyacları olduğunu soyledi. Altunbaş, "Biz her sene başlarında oğretmen arkadaşlarımız ile birlikte velilerimizin ailelerini ziyaret ediyoruz. Nasıl bir durumda olduklarını, ev ortamlarını gormek icin ziyaretlerde bulunuyoruz. Yine gecen yıl eğitim oğretim yılında oğretmen arkadaşlarımız ile birlikte ziyaret ettiğimizde Mustafa Ozel ailesi ile karşılaştık. 1. sınıfa yeni kayıt olmuştu oğrencimiz. Yalnız bulundukları ev cok eski yapım, ahşap. İşte catısı başı olmayan, muşambalarla etrafı kapatılmış, baya vahim durumdaydı. Bir catı yapmayı duşunduk kendilerine ancak araştırdığımızda o evin catıyı cekmeyeceğini anladık. Oğretmenlerimizden 'bu evi yıkıp tekrar yeni bir ev yapalım, yeniden bu aileyi sıcak bir yuvaya kavuşturalım' fikri cıktı. Evi biz karar verdik yıktık. Oğretmenlerimiz koyumuzden ikamet eden bir abimizin evini buldular. Eskiden kahve olan bir evi gecici bir sureliğine burada ikamet ettiriyoruz kendilerini. Cevre halkından, iş adamlarından, koy halkımızdan, muhtarımızdan da cevredeki oğretmenlerimiz ile birlik ve beraberlik icerisinde yapımına başladık evin. Kısa bir sure icerisinde de bayağı bir yol aldık, hızlandık. Kış gelmeden de ailemizi sıcak yuvasına kavuşturmak istiyoruz. Mustafa Ozer'in eşinin yuzde 80 engeli var, o da cok kendileri bayağı muhtac durumdalar. Ama oğretmenlerimiz kol kanat gerdi onlara, her turlu maddi manevi ihtiyaclarını karşılıyorlar. Buyuk destek yapıyorlar. Bu desteğimizi goren iş adamları, esnaflarımız bizi yalnız bırakmadılar. Onlar da elinden geldiğince bizlere yardım etti. Kendilerine buradan teşekkur ediyorum, kendileri isimlerini acıklamak istemediler zaten. Boyle mutfağından yatak odasına her turlu ihtiyaclarını karşıladılar ama tabii ufak tefek ihtiyaclarımız devam etmekte. Yaptığımız işlerden dolayı ustalara bir miktar borclarımız bulunmakta. Ailemizin her turlu giyim kuşam ihtiyaclarını karşıladık. Ama şuanda ikamet ettikleri yer kış ayına uygun bir yer değil. Biran once gecirmek istiyoruz" dedi.
Baba Ozel: "Oğretmenlerimizden Allah razı olsun"
Tarım emeklisi 56 yaşındaki Mustafa Ozel, eski evde kışın soğukta duramadıklarını belirterek, ellerinden tutan okul yonetimi ve oğretmenlere teşekkur etti. Yuzde 80 engelli eşi Aysel, cocukları Gulsum (9), Guven (8) ve Gulay (5) ile gecici olarak kullanılmayan bir kahvehanede yaşayan Ozel, evin geri kalan eksiklerinin giderilmesi icin hayırseverlerden yardım istedi. Ozel, "Yağmurdan durulmuyor. Her tarafa leğen, tencere koyuyorduk. Arada tamir etsek bile yağmur gene etrafı kotu ediyordu. Kışın soğuktan duramıyorduk. Tahtalar curuyordu, yapabilecek bir durumumuz yoktu. Sayın oğretmenlerimizden, mudurlerimizden Allah razı olsun. Onların sayesinde yapılmaya başlandı. Cocuklarımın iki tanesi okula gidiyor. Ev inşaatının yuzde 70'i bitti, yuzde 30 kaldı, onun icin yardım bekliyoruz. Yardımcı olmak isteyenden de, olanlardan da Allah razı olsun" diye konuştu.
İlkokul oğrencisi 8 yaşındaki Guven ise, eski evin her tarafından yağmur sularının aktığını belirterek, yeni eve kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşadığını anlattı. Guven, "Eskiydi evimiz, her taraftan yağmur damlıyordu. Bir tane yedek odamız vardı, orada yaşıyorduk. Ablam okula başlayınca ev yapılmaya başlandı. Yeni ev yapılmasından cok mutlu oldum. Oğretmenlerimi cok seviyorum, onlara teşekkur ediyorum" dedi.
"Evin A'dan Z'ye her şeyiyle oğretmenlerimiz ilgilendi"
Saltuklu Koyu Muhtarlığı Azası Kasım Arslan da 5 kişilik Ozel ailesini sıcak yuvaya kavuşturmak icin calışan Sinitli İlkokulu idareci ve oğretmenlerine teşekkur etti. Arslan acıklamasında, "Oğretmenlerimiz, Aile Birliği buraya gelmişler. Bizde gittik buradan Mustafa'yla beraber. Hocamızla goruştuk hocamız dedi ki 'yıkılmasına karar verelim, yani burası cok eski bir evdi. Hatta Mustafa'nın eşi eski evden duştuğunde soylemişti. Oturulamayacak durumdaydı. Şukur Allah'a bu gunlere geldik. Başta Omer hocamızın cok emeği gecti. A'dan Z'ye her şeyiyle ilgilendi burada. Tabi ki biz elimizden geldiği kadar hem maddi hem manevi desteğimizi yaptık. Şimdi boyamız kaldı, kapılar, pencereler takılacak. Hocamız oyle soyledi. Tabi catı yapılacak Allah'ın izniyle inşallah. İşverenlerimizin yardımlarını da bekliyoruz" şeklinde konuştu.
"Cocuklar soğuktan hep hasta oluyor"
Saltuklu Koyu Muhtarı Bayram Gundoğan, Ozel ailesini şu an yaşadıkları evden kurtarıp kış gelmeden sıcak yuvalarına kavuşturmak icin yardıma ihtiyacları olduğunu soyledi. Gundoğan, "Mudurum cok yardımcı oldu, onun sayesinde buralara kadar geldik. Yani biraz burada sıkıştık. Hayırseverlerden yardım bekliyorum ben. Boyası var, tuvalet, banyo takılacak, catısı var. Yardıma ihtiyacımız var yani. Mudurumuz cok yardımcı oldu, bizde destek verdik. Buralara kadar geldik. Onumuz kış, oradan kurtarmak istiyorum, cocuklar orada hasta oluyor. Hayırseverlerden yardım bekliyorum. Orada da zorlanıyorlar, hasta oluyorlar. Gecenlerde hepsi hastaneye duştu rahatsız oldular" dedi.
Sinitli İlkokulu oğretmenlerinin koylulerle el ele vererek yaptıkları bu ornek davranış ilcede her kesimin takdirini kazanıyor.