Merhaba.
Bir onceki eklenti incelememde Firefox'un en cok indirilen ve en cok kullanılan eklentisinden bahsetmiştim. Şimdi ise daha az gozde ama olmazsa olmaz dediğim bir eklenti ile karşınızdayım.
FastestFox.
Peki ne işe yarar? Firefox'u mu hızlandırır? Tam olarak değil. Firefox'u değil de sizin Firefox'u kullanımınızı hızlandırır.
Once Firefox'umuza kurarak adım adım inceleyelim.
İşte eklentimizin sayfası:
Alıntı:
https://addons.mozilla.org/en-US/fir...browse-faster
Kurduktan sonra yeniden başlatıyoruz Firefox'u ve hazır. Başta gorunurde pek bir şey değişmese de yeni bir suru yetenek gelmiş durumda.
Mesela adres cubuğuna hic acmadığınız bir site hakkında bir kelime yazın, orneğin ben "turşu" yazdım

Mesela bir haber sitesini acacaksınız hurriyet.com.tr falan yazmanıza gerek yok. Doğrudan hurriyet yazarak Aşağı ve Enter, site acıldı. Chrome veya Chromium'un adres cubuğundaki arama yeteneği Chrome cıkmadan cok once Firefox'a eklenti ile kazandırılabiliyordu. İşte Firefox'u sevmek icin bir sebep daha. Tarayıcının yetenekleri Mozilla'ya olduğu kadar Mozilla topluluğunun desteğine de bağlı.
Ayırıca;
-Metin halindeki linkleri tıklanabilir hale getirme,
-Vikipedi'ye bircok arama yeteneği ekleme,
-Tarayıcının kopyala yapıştır yeteneklerini artırma,
-Arama motorları onerme ve arama yapmayı kolaylaştırma(qlauncher)
gibi yetenekleri de var.
Ama acık acık soyleyeyim, bende bunların hepsi kapalı. Sadece Turkcesi "Muthic Cubuk" olan adres cubuğuna arama yeteneği kazandıran ozelliği acık. Ve de sırf bunun icin eklentinin bağımlısı oldum.
Mesela adres cubuğuna daha once hic acmadığınız bir sitenin adını yazdınız. Size en yakın 6 sonucu gosterir. Eğer daha once actığınız bir sitenin adını yazdıysanız size, o kelimenin gectiği, en cok goruntulediğiniz 4 sayfanın ardından 6 tane en yakın oneriyi gosterir. Yani tarayıcı gecmişini gorup kullanabilen bir eklenti. Resmin buyuk hali icin uzerine tıklayabilirsiniz.

Benim oldukca işime yarayan artık bağımlısı olduğum bir eklenti. Umarım sizin de işinizi kolaylaştırır.
FastestFox, Firefox'un kullanılabildiği butun ortamlarda kullanılabilir.
Kolay gelsin, keyifli surfler dilerim...
Kaynak : linuxdunyam