Evli ve 2 cocuk babası beden eğitimi oğretmeni, cocukları alevlerin icinden kurtardı Ordu'nun Unye ilcesinde gecen Cumartesi gunu meydana gelen yangında cocukları kurtaran oğretmen, bunun bir insanlık vazifesi olduğunu soyledi.
Yangın, 6 Ekim tarihinde ilceye bağlı Ataturk Mahallesi Tuna Sokak'ta meydana gelmişti. Tutuşturulmak uzere hazır halde bırakılan sobanın, cocuklar tarafından yakılması ve icerisinde bulunan pet şişenin patlayıp sıcraması sonucu, evdeki eşyalar yanmaya başlamıştı. 6 katlı binanın zemin katında cıkan yangında, alevlerin icerisinde kalan 4 yaşındaki Sevilay Baş ile 13 yaşındaki Oğulcan Baş, o sırada aracını park eden ve komşuları olan beden oğretmeni tarafından kurtarılmıştı.
Olayın nasıl gercekleştiğini anlatan 36 yaşında ve 2 cocuk babası beden eğitimi oğretmeni Mehmet Serdar Cozeli, "Ben arabamı park ettiğim sırada evin 13 yaşındaki oğlunun dışarıda bağırdığını duydum. Merak edip yanına gittiğimde bana evlerinin yandığını soyledi. O anda panik olduk, iceride kimin olduğunu sordum, ablasının olduğunu oğrenince evin icerisine girdim. O sırada iceride ağır bir duman vardı, ben alevleri gordum. Ablasının kova ile sondurmeye calıştığını gordum. Kendisi de cok kotu durumdaydı, onu alıp dışarı cıkarttım. Ondan sonra da 13 yaşındaki kardeşi iceriye girdi, onu da dışarıya cıkarttım. Yapılacak fazla bir şey yoktu cunku iceride cok fazla alev vardı. Ana salonda cok fazla alev olduğu icin mudahale edemedik" dedi.
Oğretmenin dikkati 2 cocuğu kurtardı! "Allah'a şukur can kaybı yok, bu bir insanlık vazifesi"
İtfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri gelen kadar ellerinden gelen mudahaleyi yaptıklarını anlatan Cozeli, "Anne ve babasının nerede olduğunu sordum, onlar da haber veremediklerini soylediler. Anne ve babasını telefonlar aradık. İtfaiye ve 112 gelene kadar insanlık olarak elimizden geleni yaptık. O sırada itfaiye ve ambulans gelip kurtardı. Allah'a şukur herhangi bir can kaybı yok. İnsanlar mağdur oldu, mallarını kaybettiler. Bu bir insanlık vazifesi, kim olsa yapar, o anda duşunmuyorsun. Bana iceride cocuk olduğu soylenince, elimizden geleni yaptık. Allah bizi de onları da korudu. Benim de 1 ve 4 yaşında iki cocuğum var" diye konuştu.
Evleri yanan aile ise yaklaşık 50 bin TL'lik maddi hasar olduğunu belirterek yetkililerden yardım talep etti.