Merhaba, bilgisayarı actığımda ilk yaptığım şey daima guncellemeleri yapmak oluyor sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade -y. Guncellemeler yapılırken diğer işlerime de bakmak istiyorum ama apt-get internet bant genişliğini sonuna kadar kullandığı icin google bile acılmaz duruma geliyor(du). Bu duruma bir care ararken ubuntuforums.org da şoyle * bir şey buldum denedim ve calışıyor.

/etc/apt/apt.conf.d/ dizini altında 76download adlı bir dosya oluşturdum. iceriğine ise şunları yazdım,

Kod:
Acquire ; };
dosyayı kaydettim ve kapattım. Artık sudo apt-get upgrade komutunu verdiğim zaman 50 K ile indirme yapıyor (zaten 1 Mb bağlantım var). Yani indirmeleri yaparken internet sonuna kadar kullanılmadığı icin sayfalar daha cabuk acılıyor.

Ama merak ettiğim ise /etc/apt/apt.conf.d/ dizini altındaki dosyaların tam olarak acıklaması nedir bulamadım. Bu dosyalar nemenem birşeydir neden oradalar ne işe yararlar nasıl kullanılırlar bilmiyorum :S

ls -l /etc/apt/apt.conf.d/ cıktısı şu şekilde,

Kod:
00trustcdrom 05aptitude 20archive 76download 01autoremove 10periodic 50unattended-upgrades 99update-notifier 01ubuntu 15update-stamp 70debconf

Kaynak : forum.ubuntu