Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul ve kurumların Mudur Norm Norm Kadrolarının belirlenmesinde; 18.06.2014 Tarihli ve 29034 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yonetici ve Oğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yonetmeliğin "Mudur norm kadrosu" başlıklı 5. maddesi hukumleri dikkate alınmaktadır.
Bu madde hukumlerine gore;
Mudur Norm Kadrosu Nasıl Belirlenir?
Mudur Norm Kadrosu, 18.06.2014 Tarihli ve 29034 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yonetici ve Oğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yonetmeliğin "Mudur norm kadrosu" başlıklı 5. maddesindeki; "(1) Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okullar haric olmak uzere, eğitim kurumlarının her biri icin mudur norm kadrosu verilir.
(2) Ozel eğitim kurumları haric olmak uzere, aynı bahcede farklı binalarda faaliyet gosteren farklı derece ve turdeki eğitim kurumlarının her birine mudur norm kadrosu verilir.
(3) Aynı binada faaliyet gosteren farklı derece ve turdeki eğitim kurumlarından sadece oğrenci sayısı en fazla olana mudur norm kadrosu verilir.
(4) Aynı bahcede faaliyet gosteren farklı derece ve turdeki ozel eğitim kurumlarından sadece oğrenci sayısı en fazla olan eğitim kurumu icin bir mudur norm kadrosu verilir.
(5) Eğitim kampusu şeklinde yapılanan eğitim kurumları icin bir mudur norm kadrosu verilir." hukumlerine gore belirlenmektedir.
Ahmet KANDEMİR